Имам бензинова такава от близо 8 години и до сега не съм имал проблеми.
За реклама се обърнете към администратор
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
3621 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Здравейте!И аз да се похваля ,след много мислене и чудене се сдобих echo srm 3021.Първо да благодаря на Калоян АГРОМАРКЕТ ,човека ми направи отстъпка и хванах пролетна промоция.Него познавам нито него нито тези от Мина ,който са вносителите но със сигурност мога да кажа едно машината е супер,казано на кратко лека и зла.Японците са направили чудо.Имам вече две косения с нея справя се отлично,нямам забележки.Заедно с нея взех масло и корда.Кордата блек даимонт 2.7 с която бе заредена прави мазало млади издънки на вишни,джанки ,охлюви всичко е смлено ,като не съм я натискал докрай може би 80-85% газ.Самара е добър и мек добре разпределя тежестта.Пали изключително лесно.
Какво неми хареса - отвора на резервоара е леко ми малее,шишето на щил не влиза накрайника, сипвам с повишено внимание; първото палене леко ме притесни имаше леко като притришане и вибрация.Оставих я да поработи 10-15 мин на празен ход и после я подкарах но не съм я натискал много първия път.Вече след 30 мин сигурно всичко бе Ок.Нормално е да се напаснат чарколяците. Вече при втория път не осетих вибрация.Работи като швейцарски часовник и комшиите са доволни,казаха че тая не виЕла така като предишната - Деу 52куб.
Много съм доволен - струва си всяка стотинка.Лека и зла - точно това ми трябваше.
Какво неми хареса - отвора на резервоара е леко ми малее,шишето на щил не влиза накрайника, сипвам с повишено внимание; първото палене леко ме притесни имаше леко като притришане и вибрация.Оставих я да поработи 10-15 мин на празен ход и после я подкарах но не съм я натискал много първия път.Вече след 30 мин сигурно всичко бе Ок.Нормално е да се напаснат чарколяците. Вече при втория път не осетих вибрация.Работи като швейцарски часовник и комшиите са доволни,казаха че тая не виЕла така като предишната - Деу 52куб.
Много съм доволен - струва си всяка стотинка.Лека и зла - точно това ми трябваше.
емовлаха
- специалист
Тази година бях запуснал един терен та днес сефте го косих -полегнала житна трева около метър е била висока осукана овъртяна на всички страни, в бързината съм взел само 3.3мм корда квадрат и запуках тревата на таратайката хич не и харесваше но нямаше право на избор
Съседа довтаса на инспекция не съм го виждал от миналата година та дъра бъра, и ми спомена, че си е купил моторна коса и тамън се кани и той да коси, почна да я хвали как косела до земята абе по-добре косела от моята, отиде до тях да я вземе .
И... Сефте днес се сблъсках със чудото на великата Корейско/Китайска конструкторска мисъл -Моторна коса DAEWOO 3HP 2.2KW 52CC
По-лека е, сравнявам е със моята Хускварна на тегло, по-тесен захват на ръкохватките има от Хускварната това ме дразнеше заради навика. Самарчето и изглеждаше прилично, тримерната глава беше със бързо зареждане. Корда на око 2.7мм квадрат марка нз Китайска някаква. Та метнах я на моя самар и я подкарах в тревичка махх 30см рехава второ косене,направо мелем за косене, бръмка си моторчето не усеща и пердаши ниско до земята изкефих се на махх препазителя е добър не ме замеря със трева , не я изгасих неволно прилични са и контролите, имам спомен като косих със Китайски нужник за 2 мин работа 3 пъти неволно я изгасих. Та питам съседа да я тествам на моя терен. Обяснява ми, че е 52сс и ще стане на мармалад полегналата трева
Като се преместих и замахнах в полегналата трева рекламните надписи за Мощ избледняха, Китайския табун се развърза и си би камшиците. Мрън-мрън нямаше смисъл да я мъча и я загасих. Терените ни са еднакви аз смлях полегналата трева със едно зареждане , той си изкоси дребната трева също със едно зареждане резервоарите са приблизително еднакви
Преди дни си купих синтетика на Хускварна, маслото е различно, сравнявам го със старата синтетика, доста е по-бистро, като се вдигне към светлина да се гледа съдържанието в бутилката на цвят е виолетово,като се смеси със бензина е син цвят, на мирис в бутилката е смрад, като гори не дразни, надписа Биоразградим вече го няма
https://www-static-nw.husqvarna.com/-/i ... ONTAIN_XXL
И... Сефте днес се сблъсках със чудото на великата Корейско/Китайска конструкторска мисъл -Моторна коса DAEWOO 3HP 2.2KW 52CC
По-лека е, сравнявам е със моята Хускварна на тегло, по-тесен захват на ръкохватките има от Хускварната това ме дразнеше заради навика. Самарчето и изглеждаше прилично, тримерната глава беше със бързо зареждане. Корда на око 2.7мм квадрат марка нз Китайска някаква. Та метнах я на моя самар и я подкарах в тревичка махх 30см рехава второ косене,направо мелем за косене, бръмка си моторчето не усеща и пердаши ниско до земята изкефих се на махх препазителя е добър не ме замеря със трева , не я изгасих неволно прилични са и контролите, имам спомен като косих със Китайски нужник за 2 мин работа 3 пъти неволно я изгасих. Та питам съседа да я тествам на моя терен. Обяснява ми, че е 52сс и ще стане на мармалад полегналата трева
Като се преместих и замахнах в полегналата трева рекламните надписи за Мощ избледняха, Китайския табун се развърза и си би камшиците. Мрън-мрън нямаше смисъл да я мъча и я загасих. Терените ни са еднакви аз смлях полегналата трева със едно зареждане , той си изкоси дребната трева също със едно зареждане резервоарите са приблизително еднакви
Преди дни си купих синтетика на Хускварна, маслото е различно, сравнявам го със старата синтетика, доста е по-бистро, като се вдигне към светлина да се гледа съдържанието в бутилката на цвят е виолетово,като се смеси със бензина е син цвят, на мирис в бутилката е смрад, като гори не дразни, надписа Биоразградим вече го няма
https://www-static-nw.husqvarna.com/-/i ... ONTAIN_XXL
вт май 12, 2026 5:00 pmmobilka написа:Да си я ползваш със здраве!
Много съм доволен - струва си всяка стотинка.Лека и зла - точно това ми трябваше
пишман_майстор
- майстор
Снощи ми донесоха една хуска 345ф за ремонт. Както си работела, загаснала и край. На място през изп.отвор се видяха леки задирания по буталото.Отворих го- сегмента затегнал частично в канала. Причина за случката- на праймерчето се спукало балончето , храстореза е дърпал смес бензин/въздух и прегрял неусетно.
Това едно.
Втората причина според мен е ауспухчето.
Машинката се е тормозела заради него, вътре екран с много малки дупки, отделно и искрогасителя.
Ще има корекция и там.
Лагери/вал/семеринги- в ред .
Сега се търси бутало, ф-41мм .
Малко непопулярен размер е.
Пуснах запитване .
Ако се намери-добре.
Цилиндъра поне е спасяем , има налеп от буталото, но нищо сериозно, ще може да се почисти почти до нула.
Това едно.
Втората причина според мен е ауспухчето.
Машинката се е тормозела заради него, вътре екран с много малки дупки, отделно и искрогасителя.
Ще има корекция и там.
Лагери/вал/семеринги- в ред .
Сега се търси бутало, ф-41мм .
Малко непопулярен размер е.
Пуснах запитване .
Ако се намери-добре.
Цилиндъра поне е спасяем , има налеп от буталото, но нищо сериозно, ще може да се почисти почти до нула.
MamaMy
- майстор
пет май 15, 2026 9:04 pmемовлаха написа: И... Сефте днес се сблъсках със чудото на великата Корейско/Китайска конструкторска мисъл -Моторна коса DAEWOO 3HP 2.2KW 52CCДнес взех една DAEWOO след твоя пост. Като я пробвам ще пиша. Така в кашона изглежда добре
По-лека е, сравнявам е със моята Хускварна на тегло, по-тесен захват на ръкохватките има от Хускварната това ме дразнеше заради навика. Самарчето и изглеждаше прилично, тримерната глава беше със бързо зареждане. Корда на око 2.7мм квадрат марка нз Китайска някаква. Та метнах я на моя самар и я подкарах в тревичка махх 30см рехава второ косене,направо мелем за косене, бръмка си моторчето не усеща и пердаши ниско до земята изкефих се на махх препазителя е добър не ме замеря със трева , не я изгасих неволно прилични са и контролите, имам спомен като косих със Китайски нужник за 2 мин работа 3 пъти неволно я изгасих. Та питам съседа да я тествам на моя терен. Обяснява ми, че е 52сс и ще стане на мармалад полегналата трева![]()
емовлаха
- специалист
ср май 20, 2026 9:14 pmMamaMy написа: Днес взех една DAEWOO след твоя пост. Като я пробвам ще пиша. Така в кашона изглежда добреЧестита да ти е и да си я ползваш със здраве!![]()
Не отговаря на заявената мощност от 2.2 kW Доста е завишена. За парите си е прилична машинка. Тримерната глава изглеждаше прилична, ниско бръсне тревата това ми грабна вниманието. Искаше ми се да я тествам със 3ка корда но нямах в мен.
MamaMy
- майстор
Благодаря! Аз отдавна исках да взема един моторен тример, но нямаше как да го ползвам. Докторите преди година и нещо ми забраниха да вдигам по-тежко от 2-3 кг. Не, че съм го спазвал много, но сам усещам, че не е добре. Вече минаха 4 месеца от последната гръбначна операция и ходя самостоятелно без помощни средства. Постепенно се отпускам да правя все повече неща. Реших, че е време да се пробвам. С електрическата е трудно и покрай оградите. Ел. тримера става, но е маломощен. Става да си очертая пътеките. Дано да е наред всичко и да поизсъхне времето. Другата седмица пак я почвам, че буетяса отново. 
емовлаха
- специалист
чет май 21, 2026 4:52 pmMamaMy написа: Докторите преди година и нещо ми забраниха да вдигам по-тежко от 2-3 кг. Не, че съм го спазвал много, но сам усещам, че не е добре. Вече минаха 4 месеца от последната гръбначна операция и ходя самостоятелно без помощни средства. Постепенно се отпускам да правя все повече неща.Здравето е на първа линия, пали барбекюто и някой авер да ти удари рамо. Доста мога да драсна за приятели със здравословни проблеми дето косят, на един от тях в Плевен два ремонта на гръбнака му правиха, не се пази и сега страда. Има моторна коса но не коси предпочита със пръскачката да бори тревата.
ср май 20, 2026 9:03 pmпишман_майстор написа: Снощи ми донесоха една хуска 345ф за ремонт. Както си работела, загаснала и край. На място през изп.отвор се видяха леки задирания по буталото.Отворих го- сегмента затегнал частично в канала. Причина за случката- на праймерчето се спукало балончето , храстореза е дърпал смес бензин/въздух и прегрял неусетно.
Бавничко стават нещата, но коментарите са браво майсторе
На второто вече коментарите се променят
MamaMy
- майстор
Тази негова голяма и гъста трева е като в детската градина пред нашите буетаци. Един колега ми разправя, че бил сял царевица в един двор. Царевицата не се виждала от трева. Тази пролет е перфектна за развитието на тревата. За 24 часа расте с 10см. Няма стигане. Там където косих преди две седмици вече е същото. Джунгла. Мога да ходя на сафари. Добре, че нямаме анаконди в нашия район. В моята трева щеше да им е райско. 
Ето на това му се вика трева. От десета минута натам.
Ето на това му се вика трева. От десета минута натам.
Последна промяна от MamaMy на пет май 22, 2026 9:21 pm, променено общо 1 път.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература