• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ekondev - напреднал
martinata написа:
Здравейте момчета и Честита Новата 2018 година!
Имам голям проблем с GF24, купена 2015 г. - с по-старото управление.
Проблема е, че след смяна от иглолистни (с тях работи 2 зими сравнително добре след многократни посещения от техник и корекция в настройките), тази година купихме широколистни пелети и мъката започна - пали, гори, но пепелника се пълни с рохка пепел (не както при иглолистните - ставаше 1 цяло парче като камък, но си гореше по 12 - 14 часа) за максимум 3 часа при работа на 3-та степен, ако работи на 5-та степен няма да изкара и час и половина - което води до спиране, чистене и запалване наново. Чела съм различните теми във форума, пробвах различни параметри в настройките, но проблема продължава.
Не съм викала техник от фирмата тази година, тъй като този, който ползвах вече не работи там, затова, моля за вашата помощ 8-[

Благодаря предварително на всеки отзовал се
Пиши на лично
firefighterkn - помощник
Иван П. Иванов написа:
Kaloyan12 написа:
Режим на модулация какво означава мерси предварително :)
Това е режим при който се предполага че камината ще работи най икономично но само ако го оставил в автоматичен режим тогава при достигане на зададената температура ще влезе в режем модулация този режим няма да го видиш и ако си със стаен термостат.
Това не е така, относно стайния термостат. Аз съм с такъв и печката пак влиза в модулация!
firefighterkn - помощник
Здравейте, откакто имам камина Гф24 нямам никакви проблеми, печката си дойде настроена и си гори много добре. някой може ли да каже какво всъщност става след като натиснеш^^Меню за възстановяване на заводски настройки ^^ Означава ли, че мога да разчитам на сегашните настройки ако се обърка нещо вследствие или ще ми зададе някакви фабрични, с които няма да е така добре като сега.?
vlado9393 - помощник
до firefighterkn колега би ли споделил настройките си С03 С04 С05 С06 С07 Р05 за шнека и V03 V04 V05 V06 V07 за вентилатора казваш че работи добре а при мен зимата ще свърши а не мога да я накарам да гори добре не успявам да докарам съотношението въздух пелети вече се отчаях
firefighterkn - помощник
Шенк
C03 - 2.0
C04 - 2.8
CO5 - 3.5
CO6 - 4.2
CO7 - 5.0
PO5 - 20.0

Вентилатор

VO3 - 1000
VO4- 1050
VO5- 1100
VO6- 1150
VO7 - 1200

При мен всичко е много добре, ако е само до тези две настройки, трябва да работи нормално.
ekondev - напреднал
C11- Модулации
V11 - Модулации
T04 - запалване
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как да намаля времето за изгасяне на GOLDEN FIRE 24GF с новото управление.
И някой има ли подробното описание за инсталатори намерих за БУРМИТ но не и за моята а там се разминаванещата малко но съществено.
проблема ни с изгасянето е че като я изключа и ми бута температурата примерно от 55 на 40 и обдухва над петнаисед минути.
не мога да разбера от къде се влияе времето за спиране
Здравейте,
Някой има ли инструкции за монтажници, сервизна документация ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE GF24
или кода за тези настройки http://dox.abv.bg/files/dw?a=ead786cacf
ekondev - напреднал
По назад го има чети навсякъде

dimo81 написа:
Здравейте,
Някой има ли инструкции за монтажници, сервизна документация ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE GF24
dimo81 написа:
Здравейте,

От 1до 9.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 78

Тема "ПЕЛЕТНА КАМИНА GOLDEN FIRE мнения и отзиви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: