Всички имаме коли, нали ?
dobrev3 - помощник
Искам да си закупя въздушен компресор , замислил съм да боядисвам един автомобил пък и не само за това абе наумил съм си и искам да си купя :-D Насочил съм се към 100 литров но гледам по магазините вървят около 1000 лв все. Видях сега един в Практикер с електромотор 2 кВ и 2,5 к.с.(ако не се лъжа) 8 бар-а налягане и дебит 250л/мин марката е Budget и само той е на цена от 550 лв. Има ли някой впечетления дали ще върши работа и да не стане така, че през ден през два да съм с него в Практикер да ми го пращат за ремонт . Другия който предлагаха ако не се лъжа беше Einhel беше 1000 лв само че мотора му е 2,2 кВ , 3 к.с. 10 бара...
rositodor - специалист
Само те предупреждавам че буталата на повечето съвременни компресори са от тефлонови :shock: .По-добре си направи сам.Все още се намират зилови компресори,пък може и от нещо друго.Тъй де съвременните компресори не издържат дълго.... :partyman:
colyo - специалист
.....само да вметна.....зиловия е с централно мазане и не издържа много. За предпочитане е от ИФА. Този от Практикер ми се вижда слаб с тези 2,5 кс. Пистолетите за боядисване искат голям дебит.
dobrev3 - помощник
Като цяло замислял съм се за правен компресор но нямам време и място където да го сглобя в града, а селото ми не е много близо и нещо ако забравя да купя по проекта и ще ме спъва все до следващия път когато си ходя... и за това съм решил да се доверя на някакъв оптимален готов вариант , който да ми върши работа и няма да се използва много често...
bulhomes2 - майстор
2 пъти си купувах от тоя род. Първия (350 лв) се самозапали една зима и поизгори и други неща покрай него. Втория (250 лв) още нов (що ли не го пробвах в магазина) трябваше да го пращам за ремонти. Следващия му ремонт си го направих аз (че по-бързо), при следващия се спомина съвсем. Даже още е в гаранция, но не ми останаха нерви да се занимавам с него. Изхвърлих му мотора и компресора, сложих един 2,2 кВт трифазен мотор на 3000 оборота (100 лв) и един двуцилиндров компресор с въздушно охлаждане (70 лв). Сега имам як компресор, който ми захранва 2 работилници със 7-8 точки за въздух. От китаеца ползвам бутилката, пресостата, клапана с изпускател и тръбата с охладителя.

8 атмосфери вдига за минута и половина. Бутилката е 50 литра, но тъбната мрежа също побира доста въздух. Сложи ги 60 литра общо. Сметни си дебита, но мисля, че покрива тия 250 л/мин.
pipilica - майстор
За боядисване на кола освен компресора ще ти трябва и филтър за масло и водо отделяне.
bulhomes2 - майстор
Ето ти един под 1000 лв, който със сигурност ще ти свърши работа
http://prodavalnik.com/kompresor-za-vzd ... -i42779995
Прикачен файл:
Graphic1.jpg
bagera1 - специалист
Е100 литров няма да ти върши рсбота за цялостно боядисване
Кики - специалист
Стига бе! мъжа ти що не си го купи от друг магазин? откровено се е прецакал с този магазин точно, щото се намира на 70% от тази цена. Язък, тази година няма да те заведе на морето.
silent - майстор
Едно време боядисвахне с квот падне, карахме квот падне, носехме квот падне, пиехме квот падне и чукахме квот падне....и всичко ни се получаваше....сега всичко е с две леви ръце и се оправдава с кво ли не и си мисли че с голям як компресор ще му стане....боята...
Колега ако имаш ръка и с посредствен компресор ще бодисаш....може да го изчакваш малко повече но ще стане...по добре вземи хубав или поне не лош пистолет....аз съм с един сух парксайдски компресор....точно сух за боядисване за да си спестя чистенето на въздуха....доста неща съм боядисал без остра въздушна недостатъчност...избери най големия изходящ дебит който можеш си позволиш...и най дългата гаранция....ако е по читава марка добре...въпреки че всичко иде от едно място....

Тема "Въздушен компресор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: