• 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joomlla - специалист
нед фев 05, 2017 5:47 pmolelemaiko написа:

Сложно е и затова не обяснявам
ама за кво ше обясняваш.те хората ше фърлят боба.ше разберат де та сърби.и ше та почешат.това до което ше стигнеш отдавна съм го писал.

https://translate.google.com/translate? ... torage.htm
http://house4u.com.ua/articles/teplovoy ... /part1.php
https://www.youtube.com/channel/UCRz9LS ... Q/featured
https://translate.google.com/translate? ... homes.com/
Благодаря
maistora1965 - специалист
Някой пробвал ли е да си направи сам буфер.
шоп - майстор
Моя е самоделен неръждаем 1200л
дъната Ф800 дадох на една хасковска фирма да ми ги издъни на преса и работа по заваряване за няма и ден. Рундвал си имам, но не е проблем да се ползва и външна услуга.
Доста снимки съм прилагал и тук във форума.
4799inpl64 - специалист
пет ное 20, 2020 1:44 pmmaistora1965 написа:
Някой пробвал ли е да си направи сам буфер.
За дьната може да питаш и в АРЗ,имаха машини,сега незнам.Иначе валци за огьване при някой частник,след басейна на Монтанския пьт имаше един.
Билян - специалист
пет ное 20, 2020 4:16 pmшоп написа:
Моя е самоделен неръждаем 1200л
дъната Ф800 дадох на една хасковска фирма да ми ги издъни на преса и работа по заваряване за няма и ден. Рундвал си имам, но не е проблем да се ползва и външна услуга.
Доста снимки съм прилагал и тук във форума.
До колкото си спомням твоя буфер е на входа на тп там как са тръбите връщащата от конвектори те горе ли се слага а отдолу към машината, че си намерих буфер 800литра и не знам къде да го сложа
шоп - майстор
чет ное 26, 2020 11:23 amБилян написа:

До колкото си спомням твоя буфер е на входа на тп там как са тръбите връщащата от конвектори те горе ли се слага а отдолу към машината, че си намерих буфер 800литра и не знам къде да го сложа
Точно така съм го монтирал
Последователно във веригата и входа към ТП е отдолу
baio - напреднал
Здравейте!
Първо искам да благодаря на всички в този форум, защото благодарение на Вас изградих преди години отоплителна система с буфер от която и до момента съм изключително доволен. Отоплявам двуетажна къща около 160кв. с котел Дедитрих (на въглища) с около 3.5- 4 тона въглища + бюферен съд 1000л.
Тъй като реших да обновя системата, да бъде на пелети (спрял съм се на Greyko expert 20 заедно с тяхна горелка Greyko RB Star) започнах да се ровя отново за включването на буферния съд. Попаднах на една снимка за свързан такъв на Atmos на която едно от разклонения което е направено не го разбирам.
Въпроса ми е някоя дали може да обясни каква му е ролята?
Прикачен файл:
zapojeni_kotle_na_pelety.jpg
zapojeni_kotle_na_pelety.jpg (96.95 KиБ) Видяна 1970 пъти
Последна промяна от baio на нед дек 13, 2020 6:43 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Защо е необходимо да има буфер, щом ще е на пелети? Идеята на буфера е да акумулира топлината, която е над необходимата за моментното топлене на къщата, което се получава при топлене с дърва и въглища. С пелетите можеш да регулираш точно каква температура искаш и шнека да пуска точно колкото е необходимо.
baio - напреднал
Попаднах на тази схема (снимка). В момента буфера ми е наличен от съществуващата инсталация и е на 4г. Не си заслужава да го изхвърлям на пролет. Има още много хляб в него а и е с две серпентини, като на едната ползвам слънчеви батерии (плоски).
съб дек 12, 2020 7:02 pmbulhomes2 написа:
Защо е необходимо да има буфер, щом ще е на пелети? Идеята на буфера е да акумулира топлината, която е над необходимата за моментното топлене на къщата, което се получава при топлене с дърва и въглища. С пелетите можеш да регулираш точно каква температура искаш и шнека да пуска точно колкото е необходимо.
Това не е вярно.
Преди 6 години реших, че ще се отоплявам на пелети. Евтините са слънчогледови.
Прецених, че ще си направя инсталацията с Буфер, понеже няма горелка, която да гори слънчогледови пелети и която да е подходяща като мощност, за моето жилище- общо ок 90 квадратни метра.
Абсолютно грешни твърдения, на човек, който явно не ползва такова съоръжение.
С пелетите не се регулира температурата- абсолютна грешка, която се потвърждава ежедневно в отоплителният раздел. Пелетите са си като автоматизирано подаване на дърва или въглища. Нищо по различно.
Единственото предимство е, когато мощността се подбере правилно, спрямо жилището. Накрая остава само предимството от автоматизираното изгаряне. Инак си е като на дърва или въглища.
  • 1
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 94

Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: