нед окт 20, 2019 10:58 pmaatri написа:пет окт 18, 2019 10:01 pmSez0 написа: Добър вечер,Кажи кой е модела колега с Фумис ли е?Пусни една снимка.А този дето ти пише за градусите не го чети дай снимка.
И аз се сдобих с пелетна камина Burnit 13 kW.
Пуснахме я, зададохме и 50 радуса на водната риза, запалва, топли радиаторите и после изгасва и не пуска пелети за да поддържа температурата. След известно време изключва.
Моля за помощ, как да я настроиме?
Благодаря!
Би ли се обосновал? За това, как при 24 градуса външна топлина, се прави настройка на топлинна система. Кое не е нормалното при тази външна Т и зададени 50 градуса на водната риза, тези 50 градуса да бъдат достигнати бързо и печката да угасне. На мен ми е трудно да постигна баланс при 0 градуса. Обясни нещата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants
- специалист
2296 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
burner
- специалист
В топлото време се прави режим поддръжка. В суденото вече, другите степени.
Няма нужда да гаси и пали постоянно. Тая запалка не е вечна.
grants
- специалист
Колеги здравейте с наближаващия зимен сезон
ме гложди мисълта отново да направя опит за автоматизация/смартизация на моя дър Бърнит
Основната ми идея е да мога да гледам градусите на водата и да я вкл/изкл дистанционно. По принцип мога да го направя, но с много и отделни wifi модулчета и т.н. , което не ми допада като вариант и е много аматьорско. Иска ми се да сложа едно у-во което хем да ми дава градусите, хем да управлява камината.
Относно управлението на камината според мен има 2 варианта:
1 - чрез AUX входа (тук съм много резервиран понеже изгорих вече една платка от незнание) това е най-добрия начин според мен, но незнам какво и как точно трябва да се свърже към него. Ако някой го разбира ще помоля да пусне една схемичка с описание да се ориентирам.
2 - чрез IR дистанционното, тук се слага един такъв модул и всичко заспива
https://www.jarcomputers.com/Broadlink- ... S6EALw_wcB
Само дето Broadlink нямат wifi термостат и тук влизаме във варианта с многото модулчета и т.н.
Иначе ето схема на стайния термостат, който съм харесал

Поздрави !
Основната ми идея е да мога да гледам градусите на водата и да я вкл/изкл дистанционно. По принцип мога да го направя, но с много и отделни wifi модулчета и т.н. , което не ми допада като вариант и е много аматьорско. Иска ми се да сложа едно у-во което хем да ми дава градусите, хем да управлява камината.
1 - чрез AUX входа (тук съм много резервиран понеже изгорих вече една платка от незнание) това е най-добрия начин според мен, но незнам какво и как точно трябва да се свърже към него. Ако някой го разбира ще помоля да пусне една схемичка с описание да се ориентирам.
Само дето Broadlink нямат wifi термостат и тук влизаме във варианта с многото модулчета и т.н.

Поздрави !
Burnit2018
- помощник
ср окт 23, 2019 9:58 amgrants написа: Колеги здравейте с наближаващия зимен сезонВземи си един ббойл и си готовме гложди мисълта отново да направя опит за автоматизация/смартизация на моя дър Бърнит
![]()
Поздрави !
aatri
- специалист
вт окт 22, 2019 7:31 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа: В топлото време се прави режим поддръжка. В суденото вече, другите степени.Абсолютно си прав колега
aatri
- специалист
ср окт 23, 2019 5:43 pmBurnit2018 написа:Супер сте колеги давайте да развием темата!!!!!!!!!!!!ср окт 23, 2019 9:58 amgrants написа: Колеги здравейте с наближаващия зимен сезонВземи си един ббойл и си готовме гложди мисълта отново да направя опит за автоматизация/смартизация на моя дър Бърнит
![]()
Поздрави !
grants
- специалист
ср окт 23, 2019 5:43 pmBurnit2018 написа: Вземи си един ббойл и си готовКолега проблема не е до периферията ами до самия начин на свързване. В Алиекспреса са от сорта на 4-50лв с NTC сензор и wifi свързаност.
Както съм показал има няколко начина на свързване към AUX входа на контролера

Миналата година май беше, пробвах да подам фаза и нула на този вход и изгорих контролера, така че този варинат явно не работи
Сега след като малко помислих предполагам, че ако замостя(ги да на късо) тези 2 изхода 24 и 25 ще заработи AUX входа
Та в такъв случай трябва да се ползва такава схема на управление на стайния термостат

Помня че някой беше свързвал стаен термостат към нашите камини, дано се включи в дискусията че предишния път беше бая зор докато си намеря нов контролер
Поздрави !
burner
- специалист
ср окт 23, 2019 11:19 pmaatri написа:В момента е топло време, 25°C. Може ли някой от професионалистите да ми обясни, как да точно днес при тази температура, една камина ще работи в режим ,,поддръжка" денонощно, без да угасне.вт окт 22, 2019 7:31 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа: В топлото време се прави режим поддръжка. В суденото вече, другите степени.Абсолютно си прав колега
Няма нужда да гаси и пали постоянно. Тая запалка не е вечна.![]()
Точно в това време 120кг. въглища ги одумка за 200ч. без да угасва.
Примерно Екоенергия 25 с най-простия контролер Титаник без запалка.
Режим поддръжка - на 99мин. подава за 6с., вентилатора завърта на 2 скорост за 59с. и спира още толкова. На въглища може и да изкара 7-8часа и повече и без да се подава и да духа изобщо.
На слънчогледови пелети на 25мин. подава за 15с., вентилатора завърта на 2 скорост за 59с. и спира още толкова.
На други камини: Забиваш минимален вентилатор, ако не може да спре изобщо, чакаш засичаш и гледаш за колко време ще се опита да угасне. Задаваш да подаде малко преди това. След 3-4 цикъла, ако почнат да преливат ще зададеш по-малко подаване или повече време между тях. Процеса е бавен, иска чакане.
Примерно Екоенергия 25 с най-простия контролер Титаник без запалка.
Режим поддръжка - на 99мин. подава за 6с., вентилатора завърта на 2 скорост за 59с. и спира още толкова. На въглища може и да изкара 7-8часа и повече и без да се подава и да духа изобщо.
На слънчогледови пелети на 25мин. подава за 15с., вентилатора завърта на 2 скорост за 59с. и спира още толкова.
На други камини: Забиваш минимален вентилатор, ако не може да спре изобщо, чакаш засичаш и гледаш за колко време ще се опита да угасне. Задаваш да подаде малко преди това. След 3-4 цикъла, ако почнат да преливат ще зададеш по-малко подаване или повече време между тях. Процеса е бавен, иска чакане.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература