Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моята кошничка аз си я правих от черна ламарина 3,5 мм не е мръднала започнах трети сезон ,горя по 2 тона :wink: мислих да я ползвам временно -тя остана за постоянно .Ако се направи от неръждавейка ехеее :wink: .
nelim - специалист
На моята Алба18 е чугунена, сега е втори сезон, до тук малко над 3тона пелети и си е ОК.. :)
нед мар 12, 2017 4:59 pmnikito_sv написа:
Камината ми работи на зададени 60гр на вода.сега е на 65 и не мърда от 40 мин.пелетите само тлеят едва се вижда пламъче има мн светулки такива в камерата.темп. на газовете варира 85 90 градуса.добре ли е.нали няма проблеми
И моята я нагласих на 65 градуса но през повечето време пламъка ми е буен а изгорелите газове са варират между 150 и 200 има нещо гнило май.
filmatoplo - майстор
Ако не пелетите -то вентилатора е в повече ,може и двете . :) Относно датчика за стайна температура -на схемата пише -NTC .
пон дек 03, 2018 9:44 amfilmatoplo написа:
Ако не пелетите -то вентилатора е в повече ,може и двете . :) Относно датчика за стайна температура -на схемата пише -NTC .
Вентилатора ми е настроен под минимума понеже инсталаторите казаха че комина ми имал много тяга . Имам две различни марки пелети и с двете се държи нормално освен че след час работа стъклото ми се зацапва е друг въпрос. А относно датчика за стаината температура не функционира защото ми я настроиха да модулира по вода . Благодаря
filmatoplo - майстор
Супер спешно -какъв е нагревателя на камина екоспар аурига 25 :? , от това дето чета е такъв тип съпротивителен нагревател ,тоест не е керамичен , и е на резба 3/8 и дължина 160 мм .Ако някой е сменял и знае нещо по въпроса да сподели -благодаря :) .Че камината е на 130 км от мен и трябва да съм на 200% сигурен да не мръзне човека ако се наложи да се действа по отстраняване на повреда в нагревател .
estzvetanov - специалист
пон дек 03, 2018 7:04 pmfilmatoplo написа:
Супер спешно -какъв е нагревателя на камина екоспар аурига 25 :? , от това дето чета е такъв тип съпротивителен нагревател ,тоест не е керамичен , и е на резба 3/8 и дължина 160 мм .Ако някой е сменял и знае нещо по въпроса да сподели -благодаря :) .Че камината е на 130 км от мен и трябва да съм на 200% сигурен да не мръзне човека ако се наложи да се действа по отстраняване на повреда в нагревател .
За нагреватела не знам защото съм с алба, но кажи на човека, че може да я пали като печка (не се шегувам) да ги купи от тези подпалки на кубчета, слага кубчето в кошничката пали и слага пелети върху него, изчаква малко да се запалят пелетите затваря вратата и пуска камината. Става и с обикновени дървени подпалки и хартия.
filmatoplo - майстор
Да и моята така я паля когато изпадне в авариен режим .
nikrum - специалист
Имам си един резервен за всеки случай за моята аурига 25 .на гайката му пише ЕЕ 0718 ето снимка с размера.
nikrum - специалист
Снимката....

Прикачен файл

IMG_20181204_110015.jpg

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: