Ще пусна малко по-късно.
Благодаря за снимките.Каквото и да е е по добре от нищо
Благодаря за снимките.Каквото и да е е по добре от нищо
пон ное 19, 2018 9:24 amivomagna написа: IMG_20181118_0832102.jpgIMG_20181118_0832031.jpgи при мен е така,имам огнеупорни тухли и мисля да наредя пред вермикулита отвътре,и чак тогава ако още грее тата да слагам вата отвън.
Здравейте,
Направих и аз кутия и вчера пуснах системата. Първото което забелязах е , че темп на димните газове спадна. Сложил съм термомерът за барбекю на металната гофрирана тръба между фукса и комина, показва 100 гр. при загрял котел, но колко е вярно само китаеца който го е произвел знае. Мога да си държа ръката на тръбата на изхода от котела, преди не можеше. Друг проблем обаче забелязах, много се нагрява кутията. Изолирана е с вермикулит отвътре, но пак се нагрява, не мога да си държа ръката на кутията. Уж ми казаха, че вермикулита държи студено външната част за разлика от огнеупорните тухли които се нагряват и после отдават поплина ама не е баш така, нагрява се яко. Следващата стъпка ще е да изолирам кутията с вата, има едни плочи с алуминиево фолио около 3 / 4 см. дебели, мисля да сложа от тях. Или отвътре да слагам още вермикулит или огнеупорни плочи?
пон ное 19, 2018 10:03 amprascho написа: Здравейте,Питай гугъла за вермикулит,имаше го в Пловдив и Варна мисля.Фирмата ти го праща с куриер.
В събота обиколих 5-6 магазина в София и не можах да намеря вермикулит. Имате ли представа от къде мога да си купя? Искам да го поставя на вратите и да намаля топлинните загуби. При канал от 10мм предполагам трябва керамична навивка 10х10 мм.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: