Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ktch_1964 - специалист
Браво Варна 5, много добре се е получило. По този начин си решаваш тотално отоплението. За тази горелка не са страшни
никакви нискокачественни пелети, кеф ти въглища, кеф ти всякакви костилки, нали целта е да гориш в автоматичен
режим най евтиното и достъпно за теб гориво. Аз например за този сезон всякакви пелети съм ги отсвирил, еее много са скъпи
заредил съм черупки от бадеми на 80лв. тона, е какво му плащаш на това гориво.
filmatoplo - майстор
съб окт 08, 2016 7:45 amfilmatoplo написа:
:) Като каза решетка бункера та се сетих какви филми са се случвали и какви неща попадат при пелетите в бункера . :wink: Един хубусник поддържал на брат си котела с горелката тоест слагал само пелети и наблюдавал дали са топли бойлерите в хотела .Брат му казал - Хвърли няколко чувала в бункера , и нашия отива взима 2 чувалчета Заедно с найлона и цели ги хвърля в бункера .Шнека иска не иска скъсва чувалите и си взима пелети някакси ,така два пъти - най накрая горелката спира . :lol: Веднъж един шнек спря да се върти ,като го разглобих намерих горе до мотора наврян един нож - изтървали са го в пелетите като са рязали чували с него . :wink: простотиите продължават .На този същия който слага цели чували в бункера заедно с найлона сега му слагам на котел Виадрус горелка GP 4 , та той вчера ми дава една помпа Вило с напор 70 и ми вика старата ми помпа Грундфос 25\4 ми беше малка ,четох в книшката и там пише че качва само 4 метра ,а до моите радиатори има поне 7-8 м ,да се смееш ли да плачеш ли . :-D Срязах една тръба и какво да видя вътре - хартия от шоколадова вафла ( как е попаднала там ) ,казвам му - ето затова си нямал дебит ,не ти е малка помпата .

:-D
съб ное 17, 2018 8:52 amfilmatoplo написа:

:-D
Самата форумна енциклопедия.
filmatoplo - майстор
:) Темата е мн готина и не само тази :wink: , препрочитам ги от време на време -много полезна информация , доста стана и вече се задъхвам -губя и контрол и понякога се чудя де беше и ме е срам да попитам :lol: ами това са над 11-12 години тука -представи си нашия главен сървър колко инфо побира :supz: .Главен -идва от Глава :wink: :lol:
Varnap5 - специалист
За уплатняването поставих въже 10мм но не уплатни и сега съм сигорен че няма да имаме комари поне една година.Взех за мен силикон за продавачите кит за камини-TYTAN professional.Уплатних всичко одвътре и одвън и сега всичко е наред.Не разбирам обаче някои от настройките на управлението-NPBC-V3C-1.Всъщност не съм сигорен дали изобщо и това което си мисля че разбирам е точно така както си мисля. :?
съб ное 17, 2018 8:30 pmVarnap5 написа:
За уплатняването поставих въже 10мм но не уплатни и сега съм сигорен че няма да имаме комари поне една година.Взех за мен силикон за продавачите кит за камини-TYTAN professional.Уплатних всичко одвътре и одвън и сега всичко е наред.Не разбирам обаче някои от настройките на управлението-NPBC-V3C-1.Всъщност не съм сигорен дали изобщо и това което си мисля че разбирам е точно така както си мисля. :?
Типично по варненски- задълбочено и дълбокомислено.
Ще го разумееш.
maistora1965 - специалист
съб ное 17, 2018 8:30 pmVarnap5 написа:
Искаш да кажеш че ще се опиташ да подкараш ретортна горелка с управление на Натурела похвално но ми е много интересно до колкото знам този модел NPBC-V3C-1 е с фотодатчик които разпознава горенето много е интересно при теб как ще се получи. И също така тази горелка не е ли в комплект с контролер.
Varnap5 - специалист
Купих горелката,торбината и контейнера.Управлението е на Натурела.Да има фотосонда.Монтирах я на подкамерата точно над горелката.
Горелката тръгна но незнам как да оптимизирам настройките. Качих снимка на това как реших проблема с сондата.
filmatoplo - майстор
:? Къде е снимката , автоматично ли пали :) .Шнека го свърза на платката на мястото на -голям шнек нали :) .
Varnap5 - специалист
Свързах шнека на шнек гориво.Понеже съм с 3 помпи,помпа отопление включва един контактор който захранва всички помпи едновременно.Снимките са при другите.ще ги споделя пак.
Вчера взех слънчогледови пелети но нещо немога да ги запаля нормално.Искат нещо повече от тези от дървесина но незнам какво точно.Интересува ме живо как да ги горя понеже това е най евтиното гориво което оспях да намеря досега а цените растът право пропорционално със идващият студ.Ако някой знае какво и как да настроя моля да ми обясни. :cry:

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: