Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij
- специалист
2296 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
filmatoplo
- майстор
Моите са от с. Душанци -до Пирдоп . 
Здравейте,
Днес на пелетна камина Burnit 13kw. ми даде Eror02 включен предпазен термостат. Включвах изключвах нищо само бучи и не се запалва. Идеи как да я оправя? Ще бъда благодарен на всякакъв вид помощ.
Днес на пелетна камина Burnit 13kw. ми даде Eror02 включен предпазен термостат. Включвах изключвах нищо само бучи и не се запалва. Идеи как да я оправя? Ще бъда благодарен на всякакъв вид помощ.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон ное 12, 2018 11:33 amJoro89 написа: Здравейте,Разглоби и почисти маркучлето за пресостата, както и щуцерите където е нанизано!
Почисти основно камината!
Прочети инструкцията!
Ако нямаш, ши ти я пратя.
пон ное 12, 2018 12:08 pmТрифон П.Трифонов написа:Прати я, моля. Аз съм много бос в това отношение, но ще се пробвам да я оправя.пон ное 12, 2018 11:33 amJoro89 написа: Здравейте,Разглоби и почисти маркучлето за пресостата, както и щуцерите където е нанизано!
Почисти основно камината!
Прочети инструкцията!
Ако нямаш, ши ти я пратя.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон ное 12, 2018 12:40 pmJoro89 написа: ...https://nencom.com/f/products/pellet-fi ... manual.pdf
Аз съм много бос в това отношение, но ще се пробвам да я оправя.
От тук разбрах какъв е проблемът на печката ти.
На 20 стр. са алармите, а на 40 стр. почистването.
Просто разглобявай и чисти!
Dzvera
- напреднал
Да се похваля и аз ! Днес дойде майстора за първия пуск, направи некви занижени от фабричните настройки, след като му казах че съм само с 4 радиатора и е отворена системата. В момента я карам на 2-а степен, температура на водата 47 гр. от зададени 55, темп на димотвода 77-79 гр. Напълно зареден бункер 12 кг. От 14:30 до 22:00 около 5 кг. Иглолистни пелети. Тепърва тези дни ще разучавам другите степени, коя колко градуса държи и колко ще гори. Наздраве ! 
nasiko_83
- помощник
здравеите колеги някои може ли да сподели някакви оптимални настроики на burnit comfort 13+ ,защото не мога да я накарам да работи нормално ,пали се и стига до 48 г. и влиза във режим на мудолация второто палене до 55 г. на водата .На другия ден като я запаля при първото палне стига до 65 и влиза във режим на мудолация при второто палене 70 като не ми го побира акъл как секи ден си мени градусите слет като я настрои маистора помагаите ако е възможно благодаря
nasiko_83
- помощник
вт яну 16, 2018 8:28 amgrants написа:здр колега със тези насроики колко ти дава като разхот за 24 часаMoynov написа:Идеи ?Здравей колега и при мен си спомням имаше подобна случка, точно след основно чистене. Аз си го обеснявам с факта, че преди почистването Т която е показвала камината не е била реалната, защото щуцера в който в сложен датчика е в пряк контакт с корпуса на камината. При задръстени сервизионни отвори Т на изгорелите газове се повишава, съответно и Т в самата камина и предполагам се отдава по корпуса и от там лъже датчика. При мен камината след основно почистване е доста по-хладна отколкото преди това.
Но може и да греша, поне аз така си я обеснявам случката![]()
@lxndr параметър th09-250
Ето мойте настройки ако някой не ги е изнамерил в темата
Burnit Comfort 13+
https://www.dropbox.com/s/k3by2x7mcshc8 ... .xlsx?dl=0
![]()
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература