Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nadinka - напреднал
gnt69 написа:
nadinka написа:
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
Благодаря, отивам на 10страница.
Някой има ли на идея алба 18 колко електричество консумира за денонощие?
andy_forresite - майстор
Едва ли е повече от 45-50 стотинки без да гаси 24 часа.
kamina.alba18kw - специалист
nadinka написа:
gnt69 написа:
nadinka написа:
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
Благодаря, отивам на 10страница.
Моята камина когато достигне зададената температура, започва едно продухване, същото като самопочистването по време на работа. Може ли това да е също проблем , ако времето е по дълго?
nadinka - напреднал
Хора, да ви кажа, настроихме я с настройките от 10стр. Само да кажа първо, че още преди това забелязахме, че като я направихме да гори на 2степен, не се гаси, до сега все на първа бяхме, то голяма жега беше. И другото което исках да споделя, е че някой от настройките които изтеглихме от тук са доста по високи от тези които имахме. Например:
/от файла / / на камината ни/
П57- / 168 / 220
П60 / 60 / 180
П62 / 240 / 150
П55 288 220
П95 2 10
П96 2 10
П3 75 155
П4 225 145
П5 120 215
П7 250 120

Аз съм малко пъзлива, но мъжа ми записа нашите настройки, които бяха и я настрои със тези от тук, които изтеглих от една таблица. Чудим се в голямата разлика на някой параметри. За сега е добре. Довечера ще я сънувам вече, тези дни само нея гледам.
filmatoplo - майстор
:wink: И аз сънувах една ,като се заянати че бях над 140 километра от къщи в едната посока ,три дни докато стане патувах като луд :lol: .за тази година ми стига Екоспар . :lol: догодина нов късмет - пожелавам го на всеки . :wink:
Здравейте при мен белята е голяма. Първо камината ми гореше по 4 чувала пелети на денонощие камина еко спар 18 кв. и реших да се оправям сама . Прочетох форума и реших да се пробвам . Преписах си параметрите който са ми зададени и започнах. Въведох ги и чакам обаче направих беля вероятно докато съм се мъчила да вляза в тъпото меню съм натиснала някъде кадето нетрябва и сега мога само да местя степента на горене не виждам нищо друго и не ми позволява да проверя температура и др. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ
estzvetanov - специалист
syelo82 написа:
Здравейте при мен белята е голяма. Първо камината ми гореше по 4 чувала пелети на денонощие камина еко спар 18 кв. и реших да се оправям сама . Прочетох форума и реших да се пробвам . Преписах си параметрите който са ми зададени и започнах. Въведох ги и чакам обаче направих беля вероятно докато съм се мъчила да вляза в тъпото меню съм натиснала някъде кадето нетрябва и сега мога само да местя степента на горене не виждам нищо друго и не ми позволява да проверя температура и др. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ
Нищо страшно не е станало, просто си заключила менюто. Вземи си книжката и намери инструкциите за менюто там пише как се заключва нищо друго няма да ти работи освен тази опция за отключването но не е страшно просто го намери прочети и нещата ще станат.
nokoniko - специалист
nadinka написа:
Хора, да ви кажа, настроихме я с настройките от 10стр. Само да кажа първо, че още преди това забелязахме, че като я направихме да гори на 2степен, не се гаси, до сега все на първа бяхме, то голяма жега беше. И другото което исках да споделя, е че някой от настройките които изтеглихме от тук са доста по високи от тези които имахме. Например:
П57- / 168 / 220
П60 / 60 / 180
П62 / 240 / 150
П55 288 220
П95 2 10
П96 2 10
П3 75 155
П4 225 145
П5 120 215
П7 250 120

Аз съм малко пъзлива, но мъжа ми записа нашите настройки, които бяха и я настрои със тези от тук, които изтеглих от една таблица. Чудим се в голямата разлика на някой параметри. За сега е добре. Довечера ще я сънувам вече, тези дни само нея гледам.
Здравей, оправи ли се проблема? Според мен една от причините е параметър 60. Това е периода в минути през, който се прави почистване на кошницата/горивната камера/, за да няма пепел. При теб е било 180, което е 3 часа и е страшно много. През тези 3часа горене, огнището се е пълнило с много пепел и достъпа на кислород е спирал и тя е загасвала. Сега пар.60 си го направила 60/което е един час/ и самопочистването е по-често и трябва да гори без да загасва. Пар 62 са оборотите в минута на вентилатора, с които да прави почистването. При теб е било 150 /което са 1710 оборота/, което също е ниско за почистване. Направила си го 240/което е 2736 оборота в минута/. С тези обороти вече почистването е качествено. Успех....
nadinka - напреднал
nokoniko написа:
nadinka написа:
П57- / 168 / 220
П60 / 60 / 180
П62 / 240 / 150
П55 288 220
П95 2 10
П96 2 10
П3 75 155
П4 225 145
П5 120 215
П7 250 120

Здравей, оправи ли се проблема? Според мен една от причините е параметър 60. Това е периода в минути през, който се прави почистване на кошницата/горивната камера/, за да няма пепел. При теб е било 180, което е 3 часа и е страшно много. През тези 3часа горене, огнището се е пълнило с много пепел и достъпа на кислород е спирал и тя е загасвала. Сега пар.60 си го направила 60/което е един час/ и самопочистването е по-често и трябва да гори без да загасва. Пар 62 са оборотите в минута на вентилатора, с които да прави почистването. При теб е било 150 /което са 1710 оборота/, което също е ниско за почистване. Направила си го 240/което е 2736 оборота в минута/. С тези обороти вече почистването е качествено. Успех....
Здравей, за съжаление проблема остава. В 7ч.сутринта я изчистих, защото посред нощ пак се е препълнила кошничката и е загаснала. Работи до към 11ч и огъня изгасна, пелетите продължават да падат. И я изгасих, защото видях, че се препълва. Интересно че пламъчето на дисплея не мига през това време, а е постоянно. Ако има някой близо до обл.Варна да го поканя на едно гости, защото не знам какво да пробваме вече. :?

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: