Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nadinka - напреднал
nadinka написа:
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.

Очакването .... е същото, пак спря, не е от пелетите значи. Ще изчистим и оня отвор. Дано има подобрение [-o<
andy_forresite - майстор
Ох, това настройване не е добре. Явно ти трябва човек, който наистина разбира от управлението фумис. То е добро, но си е специфично. Ще те попитам по какво модулира камината в момента? Може по температура в стаята където е тя, може по температура на водата, може по температура на димните газове, може смесено да си изменя мощността и някой параметър да я спира и въобще да не е от пелетите.
Със смяна на пелетите стреляш в тъмното по отношение на хубавия горивен процес и работата на съоръжението както вие желаете.
Не съм гледал началото на дискусията за твоя случай. Може и да сте уточнили стойности на параметри, разхода какъв е и колко е температурата на димните газове. Аз от това управление не разбирам и затова напускам темата. Успех.
nadinka - напреднал
И аз не разбирам, то кой разбира на всичко. То аз ако разбирах, щях да си я настроя и нямаше въобще да знам че съществува този форум. А, и ако разбирах, нямаше да си взема капризна камина, ами котел, пак на пелети, щото имам къде да го сложа. Ама на.... Ще пиша вече като се оправи и как сме я оправили. :sad:
andy_forresite - майстор
Всичко пише в тази тема, но е разхвърляно. 119 страници на пръв поглед отказват, но повярвай ми, много бързо се минават. Трябва като имаш време да я почнеш отначало и да си запишеш всичко, което считаш за важно. Задължително си запиши кой параметър за какво служи и какви стойности приема обичайно. Подреди ги по стойности - 23, 24, 25 ... 54, 55, 56 и т.н. След това настройваш управлението и камината ще запее коледни песни.
Не е лошо да проверите дали коминът има нормална тяга. Без тяга няма да гори който каквото и да настройва от копчетата.
sstenly1 - специалист
nadinka написа:
И аз не разбирам, то кой разбира на всичко. То аз ако разбирах, щях да си я настроя и нямаше въобще да знам че съществува този форум. А, и ако разбирах, нямаше да си взема капризна камина, ами котел, пак на пелети, щото имам къде да го сложа. Ама на.... Ще пиша вече като се оправи и как сме я оправили. :sad:
А поне направихте ли си труда да прочетете книжката или да се разровите по-обстойно в темата на форума.
По принцип когато човек си вземе автомобил,или може сам да го шофира,или намира(плаща на) някой който може,има и трети вариант,гледа си го като "голям камък".Съжалявам ако е прозвучало грубо,дано сте ме разбрала. :wink:
filmatoplo - майстор
Не е толкова лесно като се закучи нещо с това управление ,случвало ми се е и на мен подобни ядове почти необясними ,оправял съм положението с моя и помощ на колеги по телефона .Да книжката в такъв моменнт се чете 20 пъти и се казват толкова вълшебни пожелания .Нямам точно обяснение по въпроса защото не съм пред камината и не знам какво се случва...
estzvetanov - специалист
nadinka написа:
nadinka написа:
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.

Очакването .... е същото, пак спря, не е от пелетите значи. Ще изчистим и оня отвор. Дано има подобрение [-o<
Задължитено го изчистете ако не сте, от там минава целия поток на въздуха и ако е запушен всичките другите да сте изчистили все тая. Извинявай че пак питам но тези точно над горивната камера изчистихте ли ги защото и те са важни.
nadinka - напреднал
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
gnt69 - майстор
nadinka написа:
Изчистихме я отгоре, отдолу, отстрани, отвсякъде. Книжката я прочетохме няколко пъти. Записваме стойности и от тук. Целия форум не съм изчела и това се опитвам да направя. Честно казано не знам как всичко се обърка. Два месеца нямахме никакви проблеми.
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
kamina.alba18kw - специалист
gnt69 написа:
nadinka написа:
Виж на 10 страница има споделени заводски настройки. Прегледайте ги и си сверете вашите с тях може да не гори ефективно но ще гори безпроблемно.
Да не ви е сложил някой "шапката" както се казва в един колоритен български филм. Българина е завистлив и при първа възможност гледа да направи мръсотия на хората който са по добре от него.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: