Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nadinka - напреднал
А дали е проблем, че по принцип бяхме се ориентирали към пелетна камина Alba 18, отопляваме около 100кв етаж от къща, със сменена дограма, без изолация, имаме общо 5 радиатора+1 лира в банята. В последствие всички ни убеждаваха, да вземем по голямата и не знам защо ги послушахме. Взехме камина Auriga 23, както съм писала и в първия ми пост.
nadinka - напреднал
nadinka написа:
А дали е проблем, че по принцип бяхме се ориентирали към пелетна камина Alba 18, отопляваме около 100кв етаж от къща, със сменена дограма, без изолация, имаме общо 5 радиатора+1 лира в банята. В последствие всички ни убеждаваха, да вземем по голямата и не знам защо ги послушахме. Взехме камина Auriga 23, както съм писала и в първия ми пост.
В смисъл да идва голяма. И аз не знам вече.
kamina.alba18kw - специалист
nadinka написа:

Незнам дали е от значение, но би ли споделила от какъв материал да ти въпросните пелети. Колкото до Ауригата... аз съм с Алба и топля 65кв., а по документи и дават 120кв.м . Не мисля, че е кой знай какъв проблем това. По бързо стопля и на по топло време си достига темп и изгасва. Това е общо взето и ми гори 1 чувал 24 часа
nadinka - напреднал
kamina.alba18kw написа:
nadinka написа:

Незнам дали е от значение, но би ли споделила от какъв материал да ти въпросните пелети. Колкото до Ауригата... аз съм с Алба и топля 65кв., а по документи и дават 120кв.м . Не мисля, че е кой знай какъв проблем това. По бързо стопля и на по топло време си достига темп и изгасва. Това е общо взето и ми гори 1 чувал 24 часа
Смесен, иглолистни+широколистни
nadinka - напреднал
диаметър 6мм
влажност <10%
дължина 5-25мм
пепелно съдържание <0,5%
estzvetanov - специалист
Като отворите капака под горивната камера там дето събира пепелта, точно по средата пак има отвор, който води към вентилатора, там чистихте ли? Имай предвид че ако пелетите не горят добре може и от това да загасва на ниските степени.
nadinka - напреднал
estzvetanov написа:
Като отворите капака под горивната камера там дето събира пепелта, точно по средата пак има отвор, който води към вентилатора, там чистихте ли? Имай предвид че ако пелетите не горят добре може и от това да загасва на ниските степени.
Значи ще кажа къде чистихме, все пак съм жена, да не объркам нещо. Чистихме отгоре, където има тръби, и от двете страни долу има два капака, отвихме ги и там се виждат всички джаджи на камината, после има още два капака-отвихме и тях и там беше пълно с пепел. В момента се връщам с два чувала други пилети. Изчистих бункера със старите пелети, изсипах тези и току що я запалих. Довечера ще пиша пак, като питам мъжо дали сме изчистили този отвор по средата, ама май се сещам за къде става въпрос и май там не сме чистили.
kamina.alba18kw - специалист
Да не и е пък много силен вентилатора на първа степен и да ги изгаря по бързо от колкото пуска? Шаш..
andy_forresite - майстор
Според мен въздухът е малко и затова препълва. Препълването задушава пламъка и може да изгасне като нищо. Трябва да се изчисти и онзи отвор, за които ви споменават.
Като изчистите вероятно ще има подобрение, но според мен трябва да се променят настройките, защото в момента явно не са добри - предозирате с гориво и ще продължава да задръства, ще чистите и т.н.
nadinka - напреднал
Променяме и настройките всяка вечер с човека от магазина, от когото купихме камината. Онзи ден намалихме подаването на пелети, вчера беше нещо свързано със самопочистването. От обяд до този момент гори новите пелети, вече около 3 часа, пу пу, дано всичко е наред. После пък да се чудя ко да прая старите пелети. Ама до там да стигнем. Сега я гледам си е стигнала градусите и съм в очакване.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: