Моята самоделна камина има много яко Изчакване ,може и да тлее 2-3 минути след това подава малко пелети и се появява пламък отново ,после пак почива 2-3 минути и пак пламък ,За да огасне трябва много време да мине ,и температурата да спадне с 40 градуса от колкото е била .При Екоспар не брои до 2 -гасне си малко да остане без гориво .
kamina.alba18kw написа:Не прекалявай с вентилатора и имай предвид, че при топлото време дори и при намалена мощност може да вдигне температурата. Гледай 10 да го нагласиш така, че да не гасне, че няма пелети, защото после трябва ти да я пуснеш, ако угасне по някой от параметрите после ще тръгне сама.estzvetanov написа:За термоглави съмсигурен, че има,за това дали е като котелната B версия не аъм сигурен. Но щом ме пита дали се вижда пламък или само тлее значи би трябвало да е с големия прозорец. Поне така мисля. Ще държа в течение, за да може да споделяме опит и да го обменяме. Колкото до моята Alba днес забелязах, че след достигане на градусите покачва полека до 1 гр над зададените. На ръба да огасне. Пробвах да намаля пар 10 с единица но огасна. Намалих вентилатора на първа мощност с 5 единици, за да догарят по бавно по-малкото количество и е малко по добре но я изтървах и загасна. Утре като я спра да я почистя ще видя как е. Дали пипам правилните настройки и операций?kamina.alba18kw написа:Ако е с малкото прозорче на вратата я водят котел и се управлява само по вода, и ако няма термо глави да затварят и да я управляват това което казваш е напълно нормално. Ако няма изолация и читава дограма съвсем.
Ами честно казано незнам. Аз съм от Свищов а той ми е приятел и е от Ямбол. Днес ми звънна да ми се оплаче споменах му за бойлер, каза че има,ама като го изолира разхода пак бил същия. Питах го за термостат стаен, каза че нямал. Та то това не би трябвало да е възможно. Вървял по вода и я държал на 65 гр. Малко ми се вижда мътна работата. Не мога да му помогна с малкото опит, който имам, а и той не може да ми обясни, тъй като е от скоро с нея. Зяънял на майстора, който му я е сложил и му казал, че е било нормално да дава такъв разход. Аз не съм съгласен с тази теза и го посъяетвах да намери някой компетвнтен по тяхния край и да му я нагласи като хората. Инъче казва, че като гори само тлее когато доатигне градусите, което ме навежда на мисълта, че си модулира. Афиф работа май май.