syncho написа:Абе filma донякъде съм съгласен с теб, ама не напълно. Ще използвам твоя пример с автомобила - никой не очаква от теб да си правиш настройка на двигателя, пък била и тя фина. Да, трябва да знаеш как да го управляваш, но до там. Маслото най-вероятно не си го сменяш сам нали, окачването също надали сам си го оправяш. Същото е и с камините - ако си вещ в занаята или поне малко да отбираш би могъл да правиш елементарни неща като да си изчистиш димогарните тръби и вентилаторът например, но да си мислиш, че можеш да настроиш горивния процес ми идва малко в повече.Оооо автомобили ли. Пелетите са къде къде по млади. Какви гуми да си вземеш какво масло и какви ремъци и още куп неща са все сервизни неща. И то на производителя. И що се отнася до камината е въпрос на ПАРИ. Камината си е моя и пелетите са си мои и всичко останало. Откъде накъде ще е заключено. Та да идва някакъв си разбирач и да ми дрънка пари ли. До колкото разбрах и никои не е длъжен да ни обучава. Или се учиш сам или си плащаш. И правилно казва филма " преди да си купиш камион погледни дали имаш нужната категория"....
Не случайно сервизното меню е "сервизно". Ако трябваше човек сам да си бърника по тия неща щяха да бъдат в "потребителското меню" и нямаше да са заключени с код.
Здравейте, имам молба. Можете ли да ми кажете какво да променя в настройките за следните два проблема:
1. образува шлака. Предполагам че не обдухва достатъчно често. Поставен е стаен термостат а преди не се образуваше толкова. Сега нощем при достигане на стайна температура огасва, а не достига крайна температура на водата предполагам че е това.
2. При запалване се получава много силен пламък. Като погледна кошничката е пълна с пелети , а то пуска ли пуска и пелетите стоят в улея, защото няма къде да паднат. Като пусне вентилатор и аз чакам да гръмне стъклото. Започва една вибрация и пламъците се опитват да намерят изход. При достигане на температурата всичко се нормализира. Нощем обаче тя се пали по 3 пъти и огасва преди модулацията, а аз се будя от нея. Предполагам че е нещо за началното количество пелети.
С камина gfn24 съм и съм наясно с всеобщото мнение за обслужването и качеството, но каквото, такова. Знам паролата но вътре има много параметри и незнам кое да пипна. От фирмата ще реагират след 2 седмици минимум, а аз ще се гръмна до тогава.
Помагайте, моля.