kamina.alba18kw написа:Някъкви идеи как да се преборя с опушването на стъклото, не че ми пречи, но уюта е по голям като се вижда пламъчетоЗа съжаление с по-често триенеГлупав въпрос но...
estzvetanov написа:Благодаря за изчерпателния отговор. Ще ги променя тези параметри и ще чакам по-студено време за да засека за колко време ще изстине стаята и ще включи да загрява. А кое е по-добре по въздуха или по водата да включва?pavlovip написа:Тези стойности казват, че ще пали и гаси при 2 градуса под и над зададената температура на въздуха (пар. 50 и 53 стойност 20 означава 2 градуса или 20/10) и 5 градуса под и над зададената температура на водата (пар. 95 и 96 стойност 5 означава 5 градуса или каквото е написано това е). Ако си и задал 26 градуса на въздуха примерно, при тези параметри като достигне 28 градуса забележи ще спре да подава пелети и ще започне да обдухва, ще ти мига че е угаснала, но докато не изгорят пелетите в кошницата няма да спре огъня, това означава че най-вероятно ще вдигне още малко температурата. След като е угаснала и температурата на стаята падне на 24 градуса ще започне да пали или тепърва ще започне процедура по палене: подаване на пелети, подгряване, палене, тест за огън и т. н., което ще доведе до допълнително падане на температурата, докато запали и почне да топли, простата сметка показва около 5 градуса разлика в температурата на въздуха между реалното палене и гаснене. Същото нещо става ако е угаснало по температура на водата, но в твоя случай с +- 5 градуса. Обикновено параметрите при фабричните настройки за 50, 53 са със стойност 10 или +-1 градус и аз смятам, че е добре и ти да ги направиш толкова. Що се отнася до пар. 95, 96 мисля че 5 градуса е добре и ти препоръчвам да не ги пипаш.estzvetanov написа:Стойностите са 50-20; 53-20; 95-5; 96-5. Това е менюто което вадя.
Я кажи какви са ти стойностите на параметри 50, 53, 95 и 96
Сега ако искаш да ти се управлява по температура на водата, вдигни стайната температура на 30 градуса примерно за да не може да я достигне преди да стопли водата, ако искаш да ти управлява по температура на въздуха си направи тем. на въздуха колкото искаш и при зададени стойности на пар. 50 и 53 = 10 ще ти пали и гаси в диапазон от около 3 градуса като тук отчитам и инертността на самото палене и гасене.