dier написа:Работи по температура на водата.Сваля до 50 градуса за около 5 мин. и след още 5 се пали.Но нагрява супер бързо и пак същата процедура става.Joro89 написа:Здравейте,По какво работи по темп. на водата или стайна, като изгасне след колко време пали?
От 1 месец съм с Бърнит 13 kw. досега всичко е ок,но в последните няколко дни като работи повече часове(над 4 ч. ) качва температура на водата до 64 градуса и гасне,връща се на 50 и пак се пали.Това е на 1 степен.Четох какво сте писали тук,но не разбрах особено,понеже още не съм много в час.Това добре ли или има някакъв проблем?Благодаря ви предварително.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2296 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
dier
- напреднал
Мощна ти идва, след като изгасне бързо топло отдава, с термо глави ли си, не е хубаво и нормално да гасне и пали толкова често, хистерезиса на темп. трябва да ти е над 5 градуса и stand-by на off пусни си стойностите на степените и вентилаторите, като цяло за всяка камина си е индивидуална настройката само трябва да се намери златната среда на работа...
velinsl
- специалист
Joro89 написа:Здравейте,Очевидно такива са и настройките. И моята на първа степен е така ориентировъчно.
От 1 месец съм с Бърнит 13 kw. досега всичко е ок,но в последните няколко дни като работи повече часове(над 4 ч. ) качва температура на водата до 64 градуса и гасне,връща се на 50 и пак се пали.Това е на 1 степен.Четох какво сте писали тук,но не разбрах особено,понеже още не съм много в час.Това добре ли или има някакъв проблем?Благодаря ви предварително.
Да питам нормално ли е през автоматичен обезвъздушител да хвърля вода?
dier написа:Мощна ти идва, след като изгасне бързо топло отдава, с термо глави ли си, не е хубаво и нормално да гасне и пали толкова често, хистерезиса на темп. трябва да ти е над 5 градуса и stand-by на off пусни си стойностите на степените и вентилаторите, като цяло за всяка камина си е индивидуална настройката само трябва да се намери златната среда на работа...С термо глави отворени на макс.Настройките са фабричните и досега всичко беше ок.Заради по-дългата работа ли е не знам ,но имя някакъв проблем.Разликата от гасненето до паленето е 15 градуса.На 64 градуса гасне и на 50 се пали.
dier
- напреднал
Joro89 написа:С отворени на макс термо глави все едно си без тях, ако е в гаранция по добре си викни инсталатора да я до настрой, но честото гаснене и палене не е добре освен за разхода а и за запалката, ако решиш, че сам ще можеш да се справиш с настройването ще трябва да споделиш параметрите на шнек, вентилатори и какви консуматори имаш.dier написа:Мощна ти идва, след като изгасне бързо топло отдава, с термо глави ли си, не е хубаво и нормално да гасне и пали толкова често, хистерезиса на темп. трябва да ти е над 5 градуса и stand-by на off пусни си стойностите на степените и вентилаторите, като цяло за всяка камина си е индивидуална настройката само трябва да се намери златната среда на работа...С термо глави отворени на макс.Настройките са фабричните и досега всичко беше ок.Заради по-дългата работа ли е не знам ,но имя някакъв проблем.Разликата от гасненето до паленето е 15 градуса.На 64 градуса гасне и на 50 се пали.
dier
- напреднал
velinsl написа:Не, не е нормално разбира се, системата отворена или затворена е, при отворен тип със сложени автом. обезвъздушители съм виждал масово протекли...Joro89 написа:Здравейте,Очевидно такива са и настройките. И моята на първа степен е така ориентировъчно.
ivo_steel
- специалист
velinsl написа:Не не е нормално ,идеята е обезвъздушителя да отвори само за въздуха да излезе и когато достигне вода до винтила ,затваря ! Според мен сменяй обезвъздушителя със соларен !Joro89 написа:.......
lxndr
- напреднал
От няколко дни запуших страничните дупки на кошничката,като работата на камината и горенето по точно се промени.Вдигна се температурата на изгорели газове,пламъка стана доста по силен.Намалих вентилатора и подаване на пелетите ,но се натрупва доста пепел .
Нещо не се получава при зададени 58 гр. Вдига до 54-55 на авт. режим.
Някой ако може да даде съвет с нещо
Нещо не се получава при зададени 58 гр. Вдига до 54-55 на авт. режим.
Някой ако може да даде съвет с нещо
grants
- специалист
Здравей колега, ще е полезно да кажеш колко кВ е модела и също сегашните настройки на подаване и вентилатора. Запушването на дупките води до концентрация на въздушния поток основно през пелетите и затова пламакът се увеличава, съответно и Т на изгорелите газове. Най-вероятно много си намалил вентилатора и затова се получава задръстването, а също и пелетите и затова не може да вдигне градуси на водата.
С този мод поне при моята камина не съм намалял драстично стойностите на пелети и въздух, писано е че за да не се задръства вентилатора трябва да е поне 1300-1400об. след това нагласяш подаването според Т на водата която искаш.
Поздрави !
С този мод поне при моята камина не съм намалял драстично стойностите на пелети и въздух, писано е че за да не се задръства вентилатора трябва да е поне 1300-1400об. след това нагласяш подаването според Т на водата която искаш.
Поздрави !
lxndr
- напреднал
U3 -1180
U4-1320
U5-1300
U6-1300
U7-1300
C03-1.50
C04-1.30
C05-1.50
C06-1.80
C07-3.10
P05-12.00
Модела е Burnit PM 25
Към нея съм закачил 2бр -100х60 ,1бр 100х50 ,1 бр.120х50 ,1 бр. 160х60 панелни радиатори . разхода за вчера е за 9-10 ч 15 кгТези същите радиатори ги захранвах предния сезон с камина на дърва нормално .
Ще се радвам ако нещо даде резултат .
Благодаря за съветите :
U4-1320
U5-1300
U6-1300
U7-1300
C03-1.50
C04-1.30
C05-1.50
C06-1.80
C07-3.10
P05-12.00
Модела е Burnit PM 25
Към нея съм закачил 2бр -100х60 ,1бр 100х50 ,1 бр.120х50 ,1 бр. 160х60 панелни радиатори . разхода за вчера е за 9-10 ч 15 кгТези същите радиатори ги захранвах предния сезон с камина на дърва нормално .
Ще се радвам ако нещо даде резултат .
Благодаря за съветите :
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература