Влиза в модулация, пише 6 във въпросната опция но превишава зададената и темп. с по 0.1гр. На всеки 30 мин да кажем... пар 10 беше 5 и гаснеше, вдигнах го на 6 както каза колега. Превишава с малко градусите и изгасва от недостик на пелети в тлеенето. Незнам даши ме разбираш. Вдигнах пар.10 на 7 дано има подобрение.Може ли кабела с датчика да е проблем. Камината е в коридора до вратата на хола а кабела е от другата страна на касата на вратата. Може ли да се одължи този кабел?[някъде или бъркам или ми е мощна камината за квадратите.
kamina.alba18kw написа:Влиза в модулация, пише 6 във въпросната опция но превишава зададената и темп. с по 0.1гр. На всеки 30 мин да кажем... пар 10 беше 5 и гаснеше, вдигнах го на 6 както каза колега. Превишава с малко градусите и изгасва от недостик на пелети в тлеенето. Незнам даши ме разбираш. Вдигнах пар.10 на 7 дано има подобрение.Може ли кабела с датчика да е проблем. Камината е в коридора до вратата на хола а кабела е от другата страна на касата на вратата. Може ли да се одължи този кабел?[някъде или бъркам или ми е мощна камината за квадратите.Разбирам те напълно и аз минах през този етап, в момента съм със стойност 7 на пар. 10 , при теб може също да е добре 7 но ако пак гасне го вдигни на 8 и така докато се стабилизира и не гасне.
Остави кабела той не ти е проблем. Пар. 10 е времето за което шнека подава пелети при минимална мощност, увеличавайки стойнотта му ти увеличаваш това време, а от там и количеството пелети, които се подават, така търсиш оптималната стойност, при която ще поддържаш тлеене без гаснене от недостиг на пелети.