• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kamina.alba18kw - специалист
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва
estzvetanov - специалист
[quote="kamina.alba18kw"]А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/q

Ами точно това е замисъла, само че като я достигне вместо да угасне ще тлее без да гасне.
Просто въведи моите параметри и я остави да работи поне 24 часа за да си влезе в режим. Имай предвид, че като ги въведеш ще промениш и темп. На водата и атаката, да не се шашнеш какво става.
И не забравяй първо на едно листче да си запишеш сегашните параметри, че ако нещо не ти хареса да знаеш как да ги върнеш.
Последна промяна от estzvetanov на чет ное 16, 2017 10:13 am, променено общо 1 път.
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote

Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/quote

Най вероятно ще стане много топло и ще ти гори повече
А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е първи наблюдения.запали добре в смисъл нормално.сега в момента темп.на водата е на 65гр нагласена. Но варира вдига до 55 и започва да намалява до 43 44 и пак засилва димните варират от 95 до 110 .това е първо наблюдение.не е ли ниска темп на водата
estzvetanov - специалист
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:
А може ли да си наглася вентилите да са на тавно примерно на 3 на всички радиатори и да се ръководя по темп. На водата щот съм пробвал по е ефикасно но пак достига зададените градуси прим.55 60 и пак загасва[/q

Ами точно това е замисъла, само че като я достигне вместо да угасне ще тлее без да гасне.
Просто въведи моите параметри и я остави да работи поне 24 часа за да си влезе в режим. Имай предвид, че като ги въведеш ще промениш и темп. На водата и стайната, да не се шашнеш какво става.
И не забравяй първо на едно листче да си запишеш сегашните параметри, че ако нещо не ти хареса да знаеш как да ги върнеш.
Прочети пак това, че обърках отговора одеве
Ок ще я оставя да поработи по дълго време и ще пиша довечера или утре ;) благодаря
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
А за да поддържа примерно 22 23 гр в стаите на толкова ли трябва да го наглася или малко отгорв и водата на колко да е.60 добре ли е първи наблюдения.запали добре в смисъл нормално.сега в момента темп.на водата е на 65гр нагласена. Но варира вдига до 55 и започва да намалява до 43 44 и пак засилва димните варират от 95 до 110 .това е първо наблюдение.не е ли ниска темп на водата
Според мен темп. на водата зададена на 55 е напълно достатъчна, варирането и е голямо защото времето е топло и бързо достига темп. на Стайния термостат и модулира по него. Като застудее ще се разменят. Демек нормално е. А гасне ли или си тлее и се разпалва, както го искаше.
Ами от два часа насамя гледам и тъна в блажено задояолство. Законтри температурата на 21.9 22.градуса.и си тлее. От време на време продухва и почиства камерата. Но ми направи едно мръсно петанце(демек опуши ми стъклото) но пък поне си работи като хората."за сега". Ще държа в течение.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Ами от два часа насамя гледам и тъна в блажено задояолство. Законтри температурата на 21.9 22.градуса.и си тлее. От време на време продухва и почиства камерата. Но ми направи едно мръсно петанце(демек опуши ми стъклото) но пък поне си работи като хората."за сега". Ще държа в течение.
Проблема със стъклото ще остане с него няма да се справиш не се и опитвай, ще го цапа каквото и да прави. Просто когато я чистиш чистиш и него това е. Ще чакаме отзиви.
Незнам как да кача снимка но бих показал.Булката ми чисти с прахосмукачката и я насочила да духа точно срещо датчика. И следователно спря,а си гореше толкова добре цял ден. Викам си така и така станало да почистя. И какво да видя... цялата камина в есин по едър прах кафяв на цвят... а преди беше много фин и сиво черен. Стъклото майната му че е омазано ама не може да се трие. Оставих си ръцете да лъскам все едно лакирано. Жълте къде ли е разликата че ги гори едни и същи пелети, а прави различна пепел.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: