• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Потребител 1 - напреднал
Упушвате ли си стаята след почистване с прахосмукачката
marin_ks - специалист
Потребител 1 написа:
Упушвате ли си стаята след почистване с прахосмукачката
Колега, каква камина имаш? Колко киловата е? Какви пелети? Колко е хоризонталната част на кюнците? Какъв комин ползваш (ф110 или ф150)? Каква прахосмукачка ползваш? При мен газовете са толкова колкото и задам да ги държи. Всичко е въпрос на настройка - и най важното ТЯ Е ИНДИВИДУАЛНА. Запомни го това. Твоята работа е като да пита някой тук " имам едно магаре и нещо неще да яде"
Потребител 1 - напреднал
Камината е Алба 18 живея в панелно жилище камината е свързана към комина в хола които е разпробит и разполага с 2 коминни тела . Пелетите са от бук . Въпросът беше друг при самото почистване на самата камина прахосмукачката която също е за пелети на фирма елит от съмия отдушник изпуска дребни частици и така се опушва самото помещение. Попитах при вас как е и въобще как я чистите тая камина без да има зацапване на самата стая и разхвърчали се сажди . Благодаря
marin_ks - специалист
Потребител 1 написа:
Камината е Алба 18 живея в панелно жилище камината е свързана към комина в хола които е разпробит и разполага с 2 коминни тела . Пелетите са от бук . Въпросът беше друг при самото почистване на самата камина прахосмукачката която също е за пелети на фирма елит от съмия отдушник изпуска дребни частици и така се опушва самото помещение. Попитах при вас как е и въобще как я чистите тая камина без да има зацапване на самата стая и разхвърчали се сажди . Благодаря
Според мен имаш проблем с прахосмукачката или по-точно с хартиения филтър. Или си си го изгорил като си почистил горящи частици или просто се е скъсал. Ползвам такава и преди пелетите и попадне ли частица жар на филтъра гори бързо. Почистваш само след като си сигурен, че е загаснала напълно и поне малко се е охладила. Смени филтъра и провери да не би да е пукнат корпуса на прахосмукачката. Смени и кичето отгоре което също е филтър (на "отдушника"). Един път съм попадал на проблеми с общ комин, и знам че го има в играта. Съседите ти може да си сложат розетки с перки които се задвижват на собствена тяга, затварят всичко и си пускат аспираторите и готово - комина работи на обратно Така че, провери.
Потребител 1 - напреднал
Благодаря ти ще прегледам всичко .
kamina.alba18kw - специалист
Здравейте. Имам камина еко спар алба 18кв. Имам и следният въпрос. Тъй като не съм много наясно с настеойките, бих искал да решим заедно слесния казус. Тъй като искам да правя стайна температура от 22 23гр. съм я нагласил на стаен термостат на 22 примерно. Запалвам я, работи няколко часа и след като направи 22.3гр спира работа. След известно време и спадане на темп до 21.7гр запалва отново. След това гори около 30 мин и отново загасва на тези 22.3гр. Искам да я накарам да гори постоянно и полека без чести загасвания, което ми прави в известен смисъл проблеми. Дайте ми идея как да го сторя. Апартамента е 65кв. Не е голям но по малка камина не намерих. Бих бил благодарен ако nikrum ми каже своето мнение, тъй като четох много негови статий и коментари и се убедих, че знае за какво става въпрос.Ако трябва утре ще напиша всеки параметър с каква стойност е... ако е нужно. Моля Ви за сериозни и адекватни съвети. Нов съм и не съм на ТИ с камината. Благодаря сърдечно. :tonqe
naskov - майстор
С тази квадратура трябваше да си вземеш една Минима. Сега ти остава да оставиш камината да работи само на първа или втора степен или да намалиш параметър 10. На колко градуса си настроил температурата на водата?
sstenly1 - специалист
Напиши параметър 50 и 53.
startx - специалист
sstenly1 написа:
Напиши параметър 50 и 53.
Отговора ще е 20 или 10 ;)
kamina.alba18kw - специалист
Работата с тази камина беше че исках да захранвам и бойлер 100л.но адски много голяма е консумацията и го спрях. Водата е на 80гр. Параметеите ще мога утре да ги напиша тъй като не съм в нас а на служба :)
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: