Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
За ставане, стават. Има камини с автоматично механично почистване и допълнителен вентилатор. Ако са такива и с голям пепелник няма никакви проблеми да гори въпросните. В случая обаче, както по-рано казах, това нескопосно съоръжение гори зле дървени пелети А1 клас, а слънчогледовите ще го довършат съвсем, най-вече колегата, който мъчи да ги гори. Та мисълта ми беше..., да, има такива камини и не, тази не е от тях.
martolk написа:
За ставане, стават. Има камини с автоматично механично почистване и допълнителен вентилатор. Ако са такива и с голям пепелник няма никакви проблеми да гори въпросните. В случая обаче, както по-рано казах, това нескопосно съоръжение гори зле дървени пелети А1 клас, а слънчогледовите ще го довършат съвсем, най-вече колегата, който мъчи да ги гори. Та мисълта ми беше..., да, има такива камини и не, тази не е от тях.
Да спор няма, мъча се до толкова, че даги смеся. Засега проблем не виждам :o
Незнам обаче какво ще се случи в дългосрочен план :? . Дане стане евтиното скъпо :sad: . Фирмата от която купих камината ме уверяваха че може даги гори :)
startx - специалист
Bolqri написа:
martolk написа:
Да спор няма, мъча се до толкова, че даги смеся. Засега проблем не виждам :o
Незнам обаче какво ще се случи в дългосрочен план :? . Дане стане евтиното скъпо :sad: . Фирмата от която купих камината ме уверяваха че може даги гори :)
Сега след като си я заплатил, иди ги попитай пак :) да видим ....
martolk написа:
geniya написа:
Svezar написа:
Ако се гори слънчоглед в камина резултата ще е като в онази приказка- "Тъкмо научих магарето да не яде, и то взе че умря" :idea:
Какво означава, "взе че умря"?
НЕ, няма да умре, но пелети различни от чисто дървесни НЕ СТАВАТ ЗА ПЕЛЕТНА КАМИНА, ако ще да е от 10000лв.!!!!
И аз мислех така, ама преди няколко дни Борката даде линк как една стара GP 20 гори слъвчогледа както запалянко ги люпи на мач.
https://www.youtube.com/watch?v=kv0OuOJpPF0
И камина би могла, стига контролера да има възможности, а по скоро, настройчика да има глава на раменете си.
geniya - специалист
Не знам защо си вярвате, че камина може да гори слънчогледови пелети.ДА МОЖЕ да ги гори, но за няколко часа най-много.След като се слепят на топки в потата и в пепелника се натрупа много пепел и камината ще "загине".Когато ползвателя я изчисти няколко пъти ще се откаже.
martolk написа:
Това може би не камина, а котел!!!
martolk - специалист
Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.

Bolqri, няма нещо толкова страшно. Ще се задръсти яката за нула време и ще ти омръзне да й слугуваш, но ако така се чувстваш по-добре - действай. Знаейки въпросния модел, как се разглабя и чисти, ти давам приятелски съвет да не се занимаваш.
andy_forresite - майстор
И common rail-ите вървят с олио и масло, но до едно време.
geniya - специалист
[quote="martolk"]Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.quote]

Бъди така добър да дадеш линк към това което твърдиш, за да осветлиш мен невежия!
grants - специалист
Малко развитие по темата с Натурелския контролер и турболаторите на нашите камини, та да вкараме темата в нейния й смисъл :)
През изминалата седмица тествах доста различни настройки, но все нещо куцаше и нямаше никаква логика, като накрая реших да сложа старите настройки на горивен цикъл/подаване пелети/въздух .. и пак фал. Пелетите се издухваха прекалено бързо и камината гаснеше. Реших да закача паралелно стария контролер с цел да видя оборотите как се движат и .. :shock: При настройка 50 на натурелския контролер те варираха от 1600 до 2600 .. продължих да тесвам различните стойности и вентилатора си работеше точно по хавата, като едиснтвено държи по-стабилни обороти в ниските граници - 600-800, което води до бързо задръстване на горелката.
Та звъннах вчера в Натурела и поговорихме с един човек и нещата горе долу ми се изясниха, има вероятност в контролера да има повреда, но по-скоро това е съвкупност от логиката за управление на мотор + различната конструкция на нашите камини. Контролера е чувствителен спрямо съпротивлението на въздушния поток и променя вентилатора в различни граници, та от там се получава тази неравномерна работа. За жалост май няма как да сложат регулиране по обороти, та поне за сега май ще съм пас. Иначе функционлаността на този контролер е уникална още повече и връзката с интернет ама уви :|
Човека се оказа голям пич и говорихме на дълго и широко като научих доста интересни неща, хубавото е че могат да ми върнат парите, още един жест които наистина ме изненада на фона на всичко просташко което ни заобикаля :)
Та вчера си върнах стария Easytech One контролер и каминката заработи както трябва - обороти от 1350 до 1400 в ниските степени и след 6ч работа празна кошничка и изгорени 5кг .. всичко по старо му :)
За турболаторите сега - понеже сложих такива само на 1я ход сега съм поръчал и на 2я, по груби сметки сега градусите паднаха с 5-10, очаквам поне с още 10 да паднат след поставянето и на 2я ход. Днес ще ги монтирам и приключвам с тестовете този сезон :lol:

Поздрави !

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: