Примерно лента SMD 3014 120 диода 12W/m 12V. За твоите размери на помещението ще ти трябват 18м или 4 ролки по 5м. Обща консумация 18х12= 220w. С едно такова захранване 250W. Добре е захранването да стои на проветриво място понеже си грее и да е колкото може по близо до лентите за да нямаш нужда от много дебели кабели и да няма пад на напрежението по тях. Проблема с тези профили ще ти е как да скриеш връзката на кабела с лентите, понеже ще трябва да ги захраниш поне на четири места в ъглите на стаята или по средата на всяка стена с по един швпл-а кабел 2х1.5мм2 мед. Внимавай, като купуваш кабела да не е с помеднени жила. Вижда се като погледнеш жилата в края кабела където е срязан. Ако белеят значи не са медни. Друг проблем, който ще имаш с тези профили е праха и почистването му. Ако ги боядисаш бели всяко пипане с пръсти ще оставя следи, а докато нагласиш лентите неминуемо ще се омажат, затова ще е добре да ги боядисаш с бяла силиконова боя за да търпят почистване с влажен парцал когато се наложи. Лентите като се напрашат започват да светят по-жълто заради праха по тях и трябва да можеш да ги вадиш за да се бършат или да си приготвиш някакъв тесен гъвкав удължител за прахосмукачката за да ги чистиш на място, един-два пъти годишно.. Добре е да намалиш напрежението от регулатора на захранването на лентите в зависимост от силата им на светене и само, ако се наложи в краен случай да ползваш димер. С тези ленти стаята ще е идеално осветена без допълнително осветление..ако ще слагаш лунички или абажур освен тях може и по-слабо да вземеш. Всъщност най-правилно е да се пробва на место за конкретното помещение. Аз смених два пъти лентите и луничките докато ми харесат като осветеност и излъчване.

Все още е прототип и вероятно ще си остане такъв но може да вдъхне идея на някой друг и да го доработи
Тестове и сравнения все още не съм правил. Вчера вечерта я сложих и пуснах само да видя как свети. На пръв поглед свети доста прилично дори ми се стори че осветява повече от колкото две Osram Night Breaker Unlimited.
Сега чакам да ми донесат един фар за Н4 и ще се пробвам да я настроя. Вероятно ще разпръсква светлината на всички посоки и много ще заслепява. За някой с АТВ или друго превозно средство което не се движи по пътищата и няма опасност да заслепи други коли, е доста добро решение. Не искам да избързвам с заключенията но мисля че има място за сравнение с Xenon крушките
П.П: Липсата на охлаждане в момента е поради факта че все още се настройва.