koveslav написа:Има и евтини модели с 200-210мм дискове,монтирани директно на вала на асинхронен мотор и съответно само 2800 об/мин. Според мен при тази скорост те не режат,а по-скоро самоще стържат. От този вид конструкция добре ще работят моделите с дискове може би над 300-350мм,за тях оборотите ще са достатъчни.Аз имам TopCraft TTS 205/1000 (произведен от Ferm-Холандия) на 2950 оборота, на 210 мм диск (оригинално 205), 1000 вата, нямам идея си дали е асинхронен. Но това животно реже та се къса. Не съм убеден, че новия реже по-добре от него. И стария е по-тих...
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77
- майстор
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
profesionalist_wood
- майстор
За какво ти е? Няма да правиш табели за механи . Тя е за тясно производство на дърворезби и малки кандила
griffin
- майстор
Ремъка го слагат за да не се губи капацитет за рязане големия мотор няма как да се доближи плътно до плота. Колекторните двигатели понеже са малки успяват да ги вържат и без ремък. Ако ремъка се ползва само за изнасяне на вала с диска няма нужда да се пипат обороти с шайбите.
koveslav
- майстор
griffin написа:Ремъка го слагат за да не се губи капацитет за рязане големия мотор няма как да се доближи плътно до плота. Колекторните двигатели понеже са малки успяват да ги вържат и без ремък. Ако ремъка се ползва само за изнасяне на вала с диска няма нужда да се пипат обороти с шайбите.Асинхронните са на 3000 оборота макс.,а колекторните работят на 25-30000.Няма никакъв шанс да сложиш на колекторен директно повече от 20-25мм диск,като на зъботехническите мотори.За 210мм на 5000 оборота ремъчната предавка с пистовия ремък е намяляваща с предавателно число около 4 или 5:1,вижда се и на снимката разликата в диаметрите на шайбите.Толкова е и предавката на ръчните циркуляри,но при тях за компактност не е с ремък,а със зъбни колела.При асинхронен двигател за тези параметри предавката е повишаваща 1:2,ако си спомняте добрите стари руски и български преносими абрихтчета с циркуляр.
fore
- майстор
Вярно е с четки тоя циркуляр.
Каточели от четков се вади по голям въртящ момент при по малки размери и мощност на мотора.
Имам машина за водно рязане на плочки на Райдър. Тя е с асинхронен мотор- за плочки е супер. Но като и боднах диска за дърво и няма сила.
Ковеслав тия 25 - 30 хиляди об. дето си ги писал за четковите не са ли много ? То и лагерите не могат да издържат- това като турбо на кола в ниските.
Каточели от четков се вади по голям въртящ момент при по малки размери и мощност на мотора.
Имам машина за водно рязане на плочки на Райдър. Тя е с асинхронен мотор- за плочки е супер. Но като и боднах диска за дърво и няма сила.
Ковеслав тия 25 - 30 хиляди об. дето си ги писал за четковите не са ли много ? То и лагерите не могат да издържат- това като турбо на кола в ниските.
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература