В упътването на помпата , пише "ако искате са вдигнете температурата на радиаторите увеличете скороста на помпата".......ако ти си на степен 2 , опитай да я намалиш на 1 скорост.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Takezo Sensey
- модератор
285 мнения в "ще правя локално парно"
plambar
- помощник
Проверете за всеки случай нивелацията на камината,възможно е в някоя от ризите да остава въздух/тапа/ в резултат на което се получава по-лоша циркулация на водата в ризата и тя възвира преди другите ризи/чува се шум на къкрещ чайник/.По-лошия лошия вариант е заводска грешка при сглобяването ПАЗИ БОЖЕ ДА НЕ Е ТОВА! А колкото до автоматичния обезвъздушител послушаайте съвета на колегата сложете си ръчен,ако разликата във височината между разшерителния съд и авт. обезвъздушител е по-малка от 5.5метра.Минималното налягане на авт. обезв. е 0.5bar,а максималното 10bar.Когато налягането в авт.обезв. е под минималното той не само,че не работи,а при някои модели даже и засмуква въздух.Между впрочем колко kW са Ви радиаторите,да не би камината да Ви е голяма за тях?И да нямаше нужда от това което изприказвах 
Камината е "Прити" 4KW +13KW на водната риза, общата отдавана мощност на 4- те ми радиатора е 9.2KW (поне по документи е така
)
Приемам ,4е радиаторите не могат да отдадат по-голямата мощност на камината и водната риза започва да ври,но защо тогава балончетата въздух,които се получават в следствие на завирането не се отвеждат от автоматичния обезвъздушител ,а просто преминават покрай него и влизат в първия радиатор,който е включен след камината ???
Специално вдигнах с тръбичка автоматичния обезвъздушител на около 25см. над нивото на камината ,за да съм сигурен , че е на най-високата точка в сравнение с водната риза и останалите радиатори .
Приемам ,4е радиаторите не могат да отдадат по-голямата мощност на камината и водната риза започва да ври,но защо тогава балончетата въздух,които се получават в следствие на завирането не се отвеждат от автоматичния обезвъздушител ,а просто преминават покрай него и влизат в първия радиатор,който е включен след камината ???
Специално вдигнах с тръбичка автоматичния обезвъздушител на около 25см. над нивото на камината ,за да съм сигурен , че е на най-високата точка в сравнение с водната риза и останалите радиатори .
Намерих си един модел автоматичен обезвъздушител,който има и възможност за ръчно обезвъздушаване. Утре ще го монтирам и ще докладвам за резултатите 
илко илиев
- специалист
карай помпата само на най малката степен.от опит знам че усилиш ли я от високата скорост започва самата тя да си прави като балончета и ги вкарва в системата. поне на три-четери места ми се е случвало като намалим помпата и всичко се отравя
Takezo Sensey
- модератор
При отвоерена система след ръчното обезвъздушаване , системата се обезвъдушава сама , за около 24 часа.Или каквото и да правиш , да другия ден в разширителя водата ще е по малко и трябва да долееш .Винаги ще остане възхух не може да го направиш от веднъж.
Здравей те. Нямам възможност редовно да участвам във форума.Ще правя ремонт на парното.Можели някой да ми каже, колко максимално може да е растоянието от колектора до радиатоа, с тръба ф16.при мен растоянието е около 15м.Предварително благодаря.
Takezo Sensey
- модератор
hasko100 написа:Здравей те. Нямам възможност редовно да участвам във форума.Ще правя ремонт на парното.Можели някой да ми каже, колко максимално може да е растоянието от колектора до радиатоа, с тръба ф16.при мен растоянието е около 15м.Предварително благодаря.искаш да кажеше че ще , слагаш колектори зад котела и оттам ще "водиш" до всяка точка на ф16мм.
Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература