Напишете въпрос свързан със санирането.
Mitashki_MM - специалист
Здравейте, какъв е най-грамотния метод на монтаж на дограма в стара тухла четворка, когато кухините се падат към профила и съответно винта нама какво да захване? Досегашната ситуация е била главно декоративна - някакъв цименто-пясъчен разтвор в кухината и в него пъхнат метален анкер, който на практика нищо не държеше - всичките превъртаха. Мислех си за ?10см дървено трупче в кухината хванато с лепилна пяна. Чувал съм и за бързо свързващ цимент на Церезит ама нямам представа какви са му свойствата и дали после след разпробиване ще държи винтове за директен монтаж или вариант с пластмасови дюбели би бил по-удачен?
Mitashki_MM - специалист
Да де, ама на клипа Денислав монтира в газобетон докато при мене са просто кухините на тухлата четворка където би ми влязла цялата длан
Прикачен файл:
image_1349764252_04 (1).jpg
image_1349764252_04 (1).jpg (16.18 KиБ) Видяна 45 пъти
zz_stefanov - майстор
То химическия анкер е супер, но виж в коя посока са му тухлите.

Бих се пробвак с залепени с лепило трупчета, но трябва да се има едно наум, че тея прегради са трошливи. Иначе ще ти го обиколят с пяна пък после дали няма да се разшава....
Mitashki_MM - специалист
Да бе ама химически анкер се слага когато си на съседната стена на тухлата, където имаш преградки, които да пробиеш, да пъхнеш анкера и те после да захванат материала. А аз трябва да монтирам надлъжно на кухините на тухлата - в една каверни дето се падат 3х4х32см въздух. Затова подпитвах с какво е най удачно да се напълни кухината на тухлата.
zz_stefanov - майстор
То можеш да запълниш нацяло кухините на тухлите с разтвор, но губиш топлоизолацията от тях точно около прозореца.

Тема "Монтаж на PVC дограма в тухла 4-ка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: