• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Форума е тотално под контрол на "Изкуствения Пeдал" писах за моите лозички, но не е отразено.....баси :evil:
miroki - майстор
вт юни 16, 2026 10:29 pmgogo7777 написа:
Форума е тотално под контрол на "Изкуствения Пeдал" писах за моите лозички, но не е отразено.....баси :evil:
Какво не е писано за твоите лозички?
miroki - майстор
вт юни 16, 2026 10:07 pmhidrazin написа:
Не е баш така. Явно има "мушенгия" с препаратите.
Миналата година не успах да опазя черешите с Децис. Основно средно зреещата и късната бяла череша.
Ранната традиционно почти няма проблем с ЧЕРВЕИ бели. :-D
Но пък тая година с Децис няма проблеми с първите две череши.
След няма и седмица ще дам "рапорт" и за бялата.
Те и децис и метеор са делтаметрин.
Аз ранните не ги пръсках, или поне високата, ниската хвана малко от лозите. Те по принцип трудно хващат червени. Мисля на 2 ри юни обрах втората.
Хрущялката понеже е колкото мен висока, я разтягам настрани като лозе на три реда тел. Я пръскам с пулверизатора, то обаче вали после и го измива. И вероятно пак ще има червей. Поне 3 пъти я пръсках. Започна да зачервява преди 2 седмици. Ще зрее още една две. Бавно става и е рисково през цялото време.
Но според някои Натуралис, който е и за златки, става за череши. Умирали личинките, като пълзят по черешата. Сега ще пробвам и с него ако не е за бране тази събота и без това си купих 1 л. за овощната градина. Пък стават за ядене веднага. Но миналата събота пропуснах 4 те лози в близост до черешката. Ще си запиша колко дена след другата зрее за да си направя сметките правилно догодина.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: