Учудва ме, че имаш 2 машини Echo и залиташ на Stihl, това не съм го виждал. Иначе над 3020/3021 имат 420, 520 ако ти е слаба. По въпроса с дистрибутори и сервизи, понеже са отделни дилъри(без значение марката), можеш да варира обслужването. При нас предпочитаме да палим машината и да обясняваме, при онлайн поръчки много често искат всичко да е фабрично опаковано, няма как да се пробва без да се отвори и сглоби. По въпроса с кашоните, при всяка марка е различно и сменят опаковки, има няколко цвята, случва се нещо да не е с брандиран кашон(рядко). При Echo има модели моторни коси, които са по две в кашон, което е много тъпо решение ако трябва да изпращам нещо, чудиш се как да го опаковаш.
нед юни 14, 2026 8:45 amdragozow написа: Учудва ме, че имаш 2 машини Echo и залиташ на Stihl, това не съм го виждал. Иначе над 3020/3021 имат 420, 520 ако ти е слаба. По въпроса с дистрибутори и сервизи, понеже са отделни дилъри(без значение марката), можеш да варира обслужването. При нас предпочитаме да палим машината и да обясняваме, при онлайн поръчки много често искат всичко да е фабрично опаковано, няма как да се пробва без да се отвори и сглоби. По въпроса с кашоните, при всяка марка е различно и сменят опаковки, има няколко цвята, случва се нещо да не е с брандиран кашон(рядко). При Echo има модели моторни коси, които са по две в кашон, което е много тъпо решение ако трябва да изпращам нещо, чудиш се как да го опаковаш.Еми Echo SRM-SRM420TES е 8.9кг, FS-240 - 6.9кг (без оборудване, по спесификация от сайтовете на двете марки).Това беше основната причина, разликата в теглото.
Щилката онлайн я поръчах, и ходих да си я взема на място. Двама човека се суетяха и снимаха кашона и съдържанието преди да ми я издадат.Можеше и да я запалят, и да обяснят защо не е в брандиран кашон, имаха достатъчно време.Вероятно нямаше да фалират да капнат малко гориво, да я бръмнат. Като за къде 600Е инструмент и официялен дилър определено имах по-високи очаквания от предпродажбеното/следпродажбено обслужване.
За сервиза пък не знам изобщо как да го коментирам. Гледат да те отсвирят първо, че си сложил бензин без масло, което не е Ок.
Само дето не ми се накараха какъв съм балък да си купя Stihl
Как да е, чакаме развитие както се казва. Може да ми е първи и последен инструмент от тази марка и дистрибутор.