• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
pipilica - майстор
Некой дали е готвил по тоя метод, аз 5 пъти пробвам и нещо не ме кефи баш, жената като пробва и вика да махаш тва сурово месо, кучето обаче високо оцени някои от пробите. Хем четох и уж спазих технологията и не е моя тип приготвяне на месо, по принцип за мен на скара го правя алангле но тоя су вид пак е сурово но не е същото месо, хем сурово хем на варено отива и нищо общо с полусурово на скара или пържено.
Та мое да рискувам още няколко опита ако споделите изпитани рецепти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, не сте ли опитвали профи сувид преди да купите джаджата...
Може да си го досготвите след задушаването, ще ви хареса
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/pjhTkCrLoio[/youtube]
pipilica - майстор
Хубавото е, че не се набутах с подобна джаджа, а си я направих само за пробата.
Така де последния опит беше точно така 3 часа го чакам котлетоврата после го запържих по минута и нито варено нито пържено.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон мар 30, 2026 8:34 ampipilica написа:
Хубавото е, че не се набутах с подобна джаджа, а си я направих само за пробата.
Така де последния опит беше точно така 3 часа го чакам котлетоврата после го запържих по минута и нито варено нито пържено.
Не си бил разбрал че готви бавно ?
gogo7777 - майстор
Според моите кулинарни умения трябва първо да запържиш месото от двете страни на горещ тиган за няколко минути, след което да експериментираш с последващата термична обработка.
:drinkers:
DundyTheCroc - майстор
пон мар 30, 2026 9:24 amgogo7777 написа:
Според моите кулинарни умения трябва първо да запържиш месото от двете страни на горещ тиган за няколко минути, след което да експериментираш с последващата термична обработка.
:drinkers:
Ако го запържа така директно в чинията със салата и сипвам ракията :prost:
gogo7777 - майстор
Запържва се за малко, колкото да се "запечата" месото.
Иначе ако обичаш супер алангле....направо в чинията и газ :)
DundyTheCroc - майстор
Аз като го начукам хубаво и овалям в панировка, за няколко минути си имам съвсем готов виенски шницел :-D
gogo7777 - майстор
Тука pipilica иска да постигне сочна пържола. Като я захапе да потече кръвчица по брадата :-D
hidrazin - майстор
Су вид = жендърска му работа.
Това противоречи на здравия разум и човешката природа.
Освен това:
Температурата е много по-ниска от обичайно използваната за готвене, обикновено около 55 до 60 °C (130 до 140 °F) за червено месо , 66 до 71 °C (150 до 160 °F) за птиче месо
Тези температури са с няколко градуса под минималните за да се получи безопасна храна без живи микроорганизми.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Готвене су-вид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: