вт окт 25, 2016 1:42 pmjudas написа:Здравей, как направи монтажа на двете допълнителни секций.andy_forresite написа: ... Относно виадрусите с кутии и без, чудя се как така още никой не е казал какъв е ефектът при измерване с топломер. То не е един виадрус, все някой трябва да е сравнявал преди и след.За кутия под Виадруса не знам, но след като добавих две секции на котела, нещата са значително по-добре - горелката 'къкри' на първа степен и вкъщи е 22,4°C!
съб дек 24, 2016 10:20 pmgeniya написа:Здравей, може ли снимка на новата вертикална плоча. Благодаря.grants написа:Направих и аз вертикална плоча надолу от задната хоризонтална.Ефекта е ТРЕПАЧ....filmatoplo написа:Днес един човек ми се похвали какво е направил успешно във Виадруса си У22 ,освен горните плочи поставя още 2 плочи в задния край вертикално надолу ,тоест плочите правят -Ге .Така пламъка върви под горните плочи блъска се в предните ,слиза надолу ,минава под вертикалните плочи ,част от газовете слизат и през скарата и минават зад вертикалните плочи и топлят крайната секция гърба на котела ,след това минават над горните плочи и се насочват към другите отвори в които има зигзаг шини .Ефекта бил Поразителен ,чист котел ,малък разход,по ниски газовете на димоотвода .Вертикалните плочи са повдигнати от скарата по средата около 5 см на примерно парче огнеопорна тухла 8 см широка .Отзад отвора между вертикалните плочи и гърба е бил около 3 см .Който няма какво да прави да опита .