Здравейте и от мен! Следя темата и благодарение на нея докарах едни що-годе добри настройки на Pm13. Само не ми става ясно намери ли се начин да достига зададените градуси, а не да стои на 2 градуса под зададените? Пример: задавам 50гр., държи 48гр. и през по-голямата част от времето кара на 2-ра скорост и никога не отива в модулация. Опитах да задам по-високи стойности на С04 - отива на 1-ва степен(С03) и не иска да влезе в модулация. Предполагам, че има някой параметър, който да се ръчне, за да се намали тази разлика от 2 градуса надолу, но не мога да го намеря... Някой? 
Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне.
Тези два градуса не са никакъв проблем. И ти, и твоята камина нямате никакъв проблем. Това, че камината работи на втора степен с каквито настройки там си и направил, означава че отоплителната ти система е балансирана при тези настройки, съотнесени към квадратурата ти, изолацията и външната температура в този момент. Работата на камината в модулация не е самоцел. Камината ще влезе в модулация, когато темперира помещенията, които отоплява и е необходима малка мощност, за да може само да се поддържа работата ѝ, а и да не гасне.
Не ми се пише повече. Просто приеми, че всичко ти е наред. Защото ако имаш малка квадратура и отлична изолация, ще станеш като мен. При плюс 5 градуса да речем, след 10 часа работа, камината не само влиза в модулация, ами вече и гасне, а температурата в стаите е задушаваща. И то с настройки за 13 квт камина 0,7 на първа степен. Това за 65 кв м.
Надявам се, че си разбрал за какво става дума.