Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
d23 е 2 за 13 и 25 квт. На първа страница в темата е инструкцията. Изтегли я, разпечатай я и я оформи като книжка. Там има всичко.
syller - специалист
Изображение

Работи контролера

Това ми изглежда странно.
Изображение
seiko72 - специалист
пет дек 06, 2019 10:14 pmburner написа:
d23 е 2 за 13 и 25 квт. На първа страница в темата е инструкцията. Изтегли я, разпечатай я и я оформи като книжка. Там има всичко.
попитах те защото инсталаторите ми запаметиха в менюто Lh24- 3 и d23- 5
syller - специалист
Нормално ли е кабелите на запалката да са толкова твърди?! Или поне доста по - твърди от останалите който влизат в платката
burner - специалист
съб дек 07, 2019 7:12 pmseiko72 написа:
пет дек 06, 2019 10:14 pmburner написа:
попитах те защото инсталаторите ми запаметиха в менюто Lh24- 3 и d23- 5
Е, аз ти дадох заводските настройки. Всеки си има различна отоплителна инсталация и различни изисквания към експлоатацията ѝ.
нед дек 08, 2019 8:33 amsyller написа:
Нормално ли е кабелите на запалката да са толкова твърди?! Или поне доста по - твърди от останалите който влизат в платката
Явно е до производител и ползвани материали. Моята изгоря на четвърти сезон с кадифено меки силиконови кабели.
seiko72 - специалист
добре ,но тук някой ще обясни ли какво е хистерезис, дали той ще е 2 или3 какво ще е значението .
balchik_bul - специалист
нед дек 08, 2019 6:55 pmseiko72 написа:
добре ,но тук някой ще обясни ли какво е хистерезис, дали той ще е 2 или3 какво ще е значението .
За хистерезиса може да прочетеш в нета (с помощта на чичко гугъл).
Например:
Ако си настроил да минава в друг режим (например модулация) при 60 градуса и хистерезиса е 2, то:
- модулацията ще се изключи при 62 градуса (т.е. 60+2);
- модулацията ще се включи при 58 градуса (т.е. 60-2).

Ако хистерезиса е 3, то:
- модулацията ще се изключи при 63 градуса (т.е. 60+3);
- модулацията ще се включи при 57 градуса (т.е. 60-3).
burner - специалист
Нещо не ти се разбира обяснението. При повечето пелетни устройства под модулация се разбира автоматичното редуване на степени на горене, а пускането на малки порции гориво при достигане на зададената Т се нарича поддържащ режим. При Бърнит е наопаки - модулацията е горенето, а поддържащият режим - модулация. Ако имаш зададена Т 60 гр, то при достигането ѝ камината Бърнит влиза в модулация, демек мъждука с малко пелетки. Ако хистерезисът ти е 2, при достигане на 58 гр пак ще включи на работна мощност. Но тук има и други настройки, които могат да променят нещата, за да работи камината по начинът, описан от теб. Но ми омръзна да пиша.
Напротив, балчишкия бик го обясни много точно, в "простичкия" смисъл на термина, ползван в отоплението.
Не съм наясно каква е логиката на този контролер. Може и да е сбъркана.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: