• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pipilica - майстор
вт май 12, 2026 4:52 pmhidrazin написа:
пон май 11, 2026 7:43 pmSvetoslavoff1 написа:
Конструкция за засенчване, ще носи само мрежа.
Освен мрежата ще носи и вятъра, и евентуален лед от градушка...
Имай едно на ум че засенчващите мрежи не са като тези за градушка.
Оказват съпротивление на вятъра.
А отгоре не трябва да е хоризонтална а така направена че лед от градушка да се свлича навън...
:partyman:
Абе зависи от градушката, ако е много мрежата прави кореми и никакъв наклон не спасява положението. Преди време при мен падна яка дребна градушка, имам снимки но трябва да ги намеря в компа, значи мрежата устоя на леда но два тела поцинковани 3мм се разтегнаха и се скъсаха и се сгъна един вертикален профил 50х30х2 щото от другата страна теловете издържаха. Нали покривам почти целия двор с мрежа за засенчване щото изнасям растения по двора.
Ще ти снимам моя навес с мрежа да видиш как е направен, ще ми се смеете, ма ми върши работа, той не падна въпреки многото лед.
Svetoslavoff1 - майстор
Важното е да ти върши работа, а кусури винаги могат да се намерят. Ще съм благодарен, ако качиш снимка с общ изглед и описание или схемичка на конструкцията, най-вече горе разстояния между напречни и надлъжни телове или профили и какво евентуално би подобрил, ако сега я правиш.
Лек и спорен ден!
hidrazin - майстор
ср май 13, 2026 3:29 ampipilica написа:
Ще ти снимам моя навес с мрежа да видиш как е направен, ще ми се смеете, ма ми върши работа, той не падна въпреки многото лед.
Ако пък ти видиш как съм сложил тая година мрежата за градушки - ще се смееш повече. :-D
Дано няма, а ако има - колкото спаси, толкова.
Все пак при мен не е основно занимание а от спортна злоба.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "паянти на метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: