Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Моята самоделна камина има много яко Изчакване ,може и да тлее 2-3 минути след това подава малко пелети и се появява пламък отново ,после пак почива 2-3 минути и пак пламък ,За да огасне трябва много време да мине ,и температурата да спадне с 40 градуса от колкото е била .При Екоспар не брои до 2 -гасне си малко да остане без гориво .
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
estzvetanov написа:
kamina.alba18kw написа:

Ами честно казано незнам. Аз съм от Свищов а той ми е приятел и е от Ямбол. Днес ми звънна да ми се оплаче споменах му за бойлер, каза че има,ама като го изолира разхода пак бил същия. Питах го за термостат стаен, каза че нямал. Та то това не би трябвало да е възможно. Вървял по вода и я държал на 65 гр. Малко ми се вижда мътна работата. Не мога да му помогна с малкото опит, който имам, а и той не може да ми обясни, тъй като е от скоро с нея. Зяънял на майстора, който му я е сложил и му казал, че е било нормално да дава такъв разход. Аз не съм съгласен с тази теза и го посъяетвах да намери някой компетвнтен по тяхния край и да му я нагласи като хората. Инъче казва, че като гори само тлее когато доатигне градусите, което ме навежда на мисълта, че си модулира. Афиф работа май май. :)
Ако е с малкото прозорче на вратата я водят котел и се управлява само по вода, и ако няма термо глави да затварят и да я управляват това което казваш е напълно нормално. Ако няма изолация и читава дограма съвсем.
За термоглави съмсигурен, че има,за това дали е като котелната B версия не аъм сигурен. Но щом ме пита дали се вижда пламък или само тлее значи би трябвало да е с големия прозорец. Поне така мисля. Ще държа в течение, за да може да споделяме опит и да го обменяме. Колкото до моята Alba днес забелязах, че след достигане на градусите покачва полека до 1 гр над зададените. На ръба да огасне. Пробвах да намаля пар 10 с единица но огасна. Намалих вентилатора на първа мощност с 5 единици, за да догарят по бавно по-малкото количество и е малко по добре но я изтървах и загасна. Утре като я спра да я почистя ще видя как е. Дали пипам правилните настройки и операций?
Не прекалявай с вентилатора и имай предвид, че при топлото време дори и при намалена мощност може да вдигне температурата. Гледай 10 да го нагласиш така, че да не гасне, че няма пелети, защото после трябва ти да я пуснеш, ако угасне по някой от параметрите после ще тръгне сама.
kamina.alba18kw - специалист
Ами аз съм я нагласил колкото се може добре. Тя си е малко по мощна за квадратите ми и допускам, че може да огасне. Въпроса е да не го прави като в началото на всеки 30 мин да пали и да гаси. Сега в най лошия случай се случва на 24 часа веднъж да изгасне, но все пак вън не е още толкова студено. :)) благодаря ти, че ме светна за някои неща. :)
foca - помощник
И аз съм с алба 18, колега качи си параметрите, да си сверим часовниците, аз с 15 кг го докарвам 12 часа горене... на I и II степен предимно на I...а още е топло...
filmatoplo - майстор
Имам пускана една въздушна камина Екоспар Карина 10 клв ,та този параметър 10 който е за степен 1 не е с много цифри като на водните ризи Аурига например ,ами е от 1 до 5 .Свалям на цифра 1 и толкова и пак гори средно не може по малко да се свали камоли да угасне .Същевременно камината е фиксирана само на степен 1 .А ся де.
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
Имам пускана една въздушна камина Екоспар Карина 10 клв ,та този параметър 10 който е за степен 1 не е с много цифри като на водните ризи Аурига например ,ами е от 1 до 5 .Свалям на цифра 1 и толкова и пак гори средно не може по малко да се свали камоли да угасне .Същевременно камината е фиксирана само на степен 1 .А ся де.
И аз тъй с една Солара намалил съм 10 на 1 и си крета едвам едвам ама не гасне, ама и въздуха на 80. Застопорена е на степен 1 и си гори и на старците им е топло. Датчика за стайна е на 20 сантиметра от земята и показва 20 гр. :partyman:
kamina.alba18kw - специалист
foca написа:
И аз съм с алба 18, колега качи си параметрите, да си сверим часовниците, аз с 15 кг го докарвам 12 часа горене... на I и II степен предимно на I...а още е топло...
Това е от мен,ако някой има забележки нека сподели.

0 30 53 10
1 10 54 75
3 125 55 70
4 175 56 72
5 120 57 190
6 30 58 100
7 250 59 60
8 10 60 45
10 9 61 30
18 28 62 210
19 230 67 45
20 140 68 35
21 140 70 150
22 170 76 1
23 170 92 1
24 123 94 0
28 173 95 7
50 10 96 7
51 116 101 180
52 51
nadinka - напреднал
Продължавам с моя проблем, значи като си постигне градусите и започне да се гаси, пелетите продължават да си падат, а тя не гори и така се събират в кошничката и ми показва, че няма пелети. Вчера преинсталираха наново всичко, но веднага като я запалихме и горя определено време отново се натрупаха пелети в кошничката. Идеята да са се задръстили тръбите още не сме я проверили, но принципно и на дърва като бяхме нямаше проблем, а даже и в момента не сме с най тънките тръби за коминоотвода. От пелетите също съмняваме да е, тъй като в началото взимахме различни марки и си гореше без проблем, на 20ноември си заредихме по-голямото количество пелети и с тях гори вече 3седмици. Ако беше от пелетите нямаше ли да ми даде проблема в началото като ги почнах. Моля, приемаме всякакви предположения. :sad:
sstenly1 - специалист
nadinka написа:
Продължавам с моя проблем, значи като си постигне градусите и започне да се гаси, пелетите продължават да си падат, а тя не гори и така се събират в кошничката и ми показва, че няма пелети. Вчера преинсталираха наново всичко, но веднага като я запалихме и горя определено време отново се натрупаха пелети в кошничката. Идеята да са се задръстили тръбите още не сме я проверили, но принципно и на дърва като бяхме нямаше проблем, а даже и в момента не сме с най тънките тръби за коминоотвода. От пелетите също съмняваме да е, тъй като в началото взимахме различни марки и си гореше без проблем, на 20ноември си заредихме по-голямото количество пелети и с тях гори вече 3седмици. Ако беше от пелетите нямаше ли да ми даде проблема в началото като ги почнах. Моля, приемаме всякакви предположения. :sad:
Пробвайте с цялостно почистване.Какви са стойностите на параметър 10 и 24?
nadinka - напреднал
sstenly1 написа:
nadinka написа:
Пробвайте с цялостно почистване.Какви са стойностите на параметър 10 и 24?

П 10 -20
П 24- 150

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: