Съвети за начинаещи готвачи.
gogo7777 - майстор
100мл вода
Бучка масло или свинска мас
Сол
Червен пипер

Туря се в тигана водата. Като заври се добавя мазнината, солта и пипера.
Чукат се яйцата като едното от всичките се размесва с горещата субстанция от вода и мазнина.....бъркано яйце :-D

Доовкусява се по индивидуален вкус :)....аз ръся обилно с магданоз или коприва добавям чесън и малко оцет....става уникално мезе.

Рецептата е от пра-баба ми

:axe:
petromaniq66 - специалист
За колко яйца е рецептата?
MamaMy - майстор
Така се правят яйца по панагюрски. Само, че с кисело мляко е много по-вкусно. За да се забули яйцето и да остане леко рохко от вътре е много важно да имате дълъг черпак. Яйцето се чуква внимателно в черпака за да не се разкъса жълтъка. Спуска се бавно в съвсем леко кипяща вода. Бавно за да запази формата си. Не се вари много време защото няма черупка. Мисля, че минута и половина до две максимум. Вади се внимателно с решетъчна лъжица и директно се пляска в предварително разбитото със сол, чесън и копър кисело мляко. Добър апетит!
DundyTheCroc - майстор
По панагюрски се варят или както е модерно да се казва пошират във вряща подсолена вода едно по едно. Голяма играчка е, у нас ги пържим в тигана на очи за по-лесно, после киселото мляко и запържено с червен пипер олио.
Аз обичам да си правя по следната рецепта: нареждам в тигана бекон, филе или там каквото има като колбас леко да се запържи, после чуквам яйцата на очи да покрият мръвката, върху яйцата тънки кръгли резени домат и най-отгоре кашкавал, гауда, моцарела или нещо от тоя сорт. Котлона се слага на 1/4 до 1/3 от максималната мощност (много тих огън) и на тигана се слага капак, за да могат да се задушат доматите, подправки на вкус.
zz_stefanov - майстор
Гого, пишеш че забъркваш само едното яйце, другите на очи ли ги оставяш.
Chefo77 - майстор
Аз пък чуквам едно по едно яйцата в голям буркан, след това ги пускам заедно във вряща вода и малко зехтин в дълбок тиган. Или ги поширам - в дълбока тенджера с вряща вода, в центъра на водовъртеж. После джъзнат червен пипер и кисело мляко, леко разредено с прясно такова, овкусено с чесън и пикантина.
Иначе ги пържа без вода, когато искам да направя т.нар. хемендегс (в едно меню в Трявна беше така написано) :)
nikolson - майстор
Какво ли означава ham and eggs ?
MamaMy - майстор
Сигурно бекон с яйца, но го превеждат шунка. Гледам аз абе то си нашенска шарена сланина. Разни гейски мурафети. Ще ми пробутва те нашенски специалитети с чужди имена. :lol:

Тема ""Пържени" яйца във вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: