Ел. инструментите. Консумативи.
Indianec 2 - специалист
Някой да препоръча качествен комплект, който да държи на натоварване.
Хубаво е да има повечко части, че техниката се троши все на труднопроходими места и отделно да намаля шанса да слизам до града за накрайници.
Като за начало съм се спрял на това, но е хубаво и да има и 3/8 тресчоткa:
https://pro-sense.net/product/gedore-1- ... s-41082-5/
За бюджет, и повече от посоченото от линка да е не е проблем.
Lutchezar - майстор
Някога голямото лидълско, докато беше още PowerFix, с производител Owim, мисля че беше 218 части водеше по цена качество. То който го има не си купува новите, та чакаш някой да препоръча нещо. Според мен можеш да минеш Само с яколко тресчотки и определен брой камъни и удължители. По дефиниция тресчотката не трябва да се напъва а само да завива отвива, първоначалното отвиване и затягането не се правят с тресчотка
hidrazin - майстор
Тези от предния пост дето са на TOPMASTER са си върли китайски боклуци.
Правилно си се насочил към FORCE. Като цена-качество е съвсем прилично.
От 10-тина години използвам подобна без забележки.Но е със зелени дръжки на тресчотките а не червени.
И друго.
Всички "чаркове" на FORCE се продават в BAGIRA-та поединично - камъни (дълги и къси), накрайници, преходници, удължители... :)
:partyman:
gogo7777 - майстор
За да чупи или замазва камъни едва ли му трябва тресчотка. Качествени лули или ударни ключове по-биха му били от полза. Не е нужно да взима цял набор. Ама цената е х5 минимум. :-D
Има и сателитни мултипликатори......Какво ще развива и навива, само питащия си знае.
Удължаващата тръбичка като рамо е стара Нютонова "магия" :-D
Indianec 2 - специалист
Не, че кой знае какви болтове и гайки развивам, проато евтините гедорета толкова държат.
Заради това, че един камък 12мм се разду на терсене място работа за час стана за три и се наложи да сваля турбото на джипа, или подобен случай със шенкела на трактора...
Манесмана сега като видях се сетих и за него като вариант, нещо да кажете за него?
kozl - майстор
Аз ползвах за предишното пежо гедоре на RICO и съм доволен като качество за цената, която платих.
Но това беше отдавна.
Сега ако съдя по комплекта отверки BAHCO, който придобих от няколко години, марката не отговаря на качеството.
От разговор с автомонтьор, който държеше на инструменти с доживотна гаранция, след като няколко пъти му сменят повредени вложки и в последствие му отказват доживотната гаранция, беше се задоволил с FORCE.
Но обичайно като потръгне търсенето и качеството пада :?
MamaMy - майстор
Тона-та не бяха с лошо качество. За Рикото също потвърждавам. Форсе и Гедоре вече са доста надценени китайци. Купувах си техни камъни насипно по 3лв. Не съм особено възхитен. Не, че имам счупени. Аз не напъвам много с тях защото съм прекалено як в ръцете. Купил съм си ударни вложки. Те са ковани и плюс това удължени. Имам къси ударни и от един гайковерт. Тях още не съм ги вкарвал в боя. За сериозно развиване ползвам 40см. рамо направено от реактивна щанга. При едно злобно развиване с тръба още близо метър три пъти му късах главата и се налагаше да пиля квадрата на ново и да го закалявам.
kr1100 - майстор
ср апр 01, 2026 6:58 amIndianec 2 написа:
....Манесмана сега като видях се сетих и за него като вариант, нещо да кажете за него?
Първите бяха Ок и здрави. Следващите вече не. И кутията мека вече.
Имам от 2006 или 2007г от първите. Но закопчалките се трощат
nikolson - майстор
Давам ти косвена препоръка да си купиш този:

Изображение

В английски форум имаше такава тема, в която всички твърдяха, че това е наистина добро:
Изображение

Тук е обявена 30-годишна гаранция, там е доживотна.

Тема "Гедоре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: