• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kopaiko - специалист
Здравейте майстори.На два пъти ми се случва да ми се отлепят тоалетните чинии от теракота.Веднъж в къщи на скоро след залепването с теракол от майстор фаянсаджия се отлепи заедно с теракола.Залепих я с момент фикс и досега 7 год е добре.Втория път на вилата сам я лепих с лепило за плочки но след около месец се отлепи и тя от теракота.Залепих я със силикон че нямах момент фикс под ръка,втора година не е мръднала.Сега ми предстои да слагам нова чиния на външния тоалет та въпроса ми е как е правилно да се лепят тоалетните чинии та да нямам ядове пак.А като гледам тая новата има една периферия около 1см. широка много ме съмнява че ще залепне.За по сигурно да я хващам ли и с винтове?
stiv1961 - майстор
Има тема с абсолютно същото заглавие :sad:
viewtopic.php?f=4&t=36060
housedoktor - майстор
Аз използвам следния начин.Обръщам моноблока на обратно.Запълвам с циментов разтвор и изравнявам по долния ръб.На другия ден намазвам със санитарен силикон ръба на чинията и участък от вече втвърдилия разтвор .Така се увеличава контактната площ ,тежестта е по-равномерна а и съм чувал че моноблока е по устойчив на замръзване.
Lisko - майстор
Мойта е само с винтове. Питах майстора дали да сложа силиконче по ръба, колкото за естетика, той каза - недей - ако нещо се спука и почне да тече, така ще разбереш веднага, а със силикончето - чак когато поразиите станат по-големи.
prascho - майстор
Моята е хваната с гипсово лепило и ц200. Ама я намазах цялата /и в гърнето/ за да хване по-добре :lol: .
kozl - майстор
Уникално :shock:
Но все пак не допускайте гипс в банята. :roll:
prascho - майстор
Нямате си представа колко "яко" се гипсира съдържанието след ползване....... :lol:

П.П. Изказванията ми са в духа на съдържанието на темата :-D
GROHE Bs - специалист
Алоооо комплекта за монтаж е няма3 кинта ако го няма към кенефа.Излезте от миналия век и приемете свръх технологията-дупчиш -стягаш и фугираш със силикон ама обикновен не от Силиконовата долина.
Lisko - майстор
На български е "Силициевата долина"
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на тоалетна чиния?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: