Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
MamaMy - майстор
Как е възможно това? :? Всички знаят, че за БГВ ползвам газов бойлер. Имам много газови бутилки защото имам и други уреди на газ и всеки е автономен. Част от бутилките са ми оборотни на Топливо, а другата част си ги зареждам на газ станция или на някоя бензиностанция. Миналата седмица се замислих, че бутилката на бойлера чукна два месеца и е на финала, а аз поради разни обстоятелства съм изхарчил всички резервни бутилки и нямам пълна. Седят наредени в коридора и само ги заобикалям. В момента нямам възможност да ги влача всичките и взех една на Топливо. Обмених я през деня и вечерта трампих тази на бойлера. Вътре се плицикаше още малко газ, но щях да я издухам на външния газов котлон. Влязох да си взема един бърз душ и той стана екстремно бърз. Водата съвсем хладка. Стана ми странно защото бойлера не бях го докосвал. Старата бутилка още не бях я изнесъл и само за проба прехвърлих вентила. Еми водата беше гореща почти на границата на търпимостта. Така си я бях настроил още когато я слагах бутилката средата на януари. Тази газ е заредена на колонка на Ема Транс. Та да си дойда на въпроса. Как е възможно това? Толкова ли е голяма разликата в смесите? По този начин ако пак си настроя бойлера, тази бутилка ще кара значително по-малко. [-(
пишман_майстор - майстор
Ако е студена бутилката( газта) пада рязко дебита от нея .
Да е такъв проблема?
Иначе със сигурност , ако не се спази съотношението пропан/бутан- да , пак има последствия.
MamaMy - майстор
И двете бутилки си бяха с една температура. То и времето на вън вече е топло. Разбирам зимата студ. Случвало ми се е бутилката да се заскрежава от вън, но сега при 18 градуса...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Цакат ни и с газта, казваш... :-(
ESPACE - майстор
Странно е това. В каквито и съотношения да са пропана и бутана не би трябвало да има такава разлика. Едно измерване с микроманометър на налягането на газта към горелката щеше да даде отговор.
silent - майстор
И аз от много години съм на газов бойлер. Случвало се е е да гори тегаво като при теб в началото от препълненена бутилка и след някой ден всичко си става като преди. Имал съм и фрапантен случай съвсем да не гори. Пали гасне пали гасне и накрая въобще отказа при това на току що сложена пълна бутилка. Не знам с какво я бяха напълнили. Карах я на пункт за пълнене да я проверят и проверката се изчерпа до това да ми кажат че е пълна. Накрая я смених на една бензиностанция както си беше пълна, но като цяло подобни на твоите проблеми с видимо лошо качество на газта не съм имал.
MamaMy - майстор
Рядко имам проблеми с газта, но не е като да не се случват. Все си мислех, че там няма как да и баят и да шмекеруват на дребно, но... Преди време на същата бензиностанция обратен ефект. И двата котлона ми опушваха съдовете. И аз подмених половин пълна бутилка, но една замина на полето. Чак сега осъзнавам, че колата не ми е била виновна на времето. Аз бях побъркал изпарителя от ръчкане.
Това с препълнената бутилка ми се е случвало и на мен на колонка. Случая не е такъв. Първо, че е "фабрично" заредена и запечатана бутилка. Аз и свалих стикера. Второ минаха вече няколко перални, няколко съдомиални, че и аз се къпах още два пъти. Никаква разлика в горенето. Единственото успокоение е, че явно не пуши. И дежурния и основния пламък са си сини на цвят. Ще я карам така докато мога да заредя някоя на колонка и да я подменя. Ще иде или за отопление в гаража или на някой от котлоните.
nikolson - майстор
Обсъждано е!

Най-просто казано, зависи от налягането, на което се зарежда бутилката.
zz_stefanov - майстор
Преди месец при наливане на газ в колата ми задръстиха системата откъм входа. Газаджията каза че не слагали филтрите дето отделят графит смазката, щото били скъпи.

Тема "Огромна разлика в калоричността на LPG" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: