Да споделя че си ползвам бафангчето 250 вата. Питах на 299-та страница (преди 2 години
) някакви неща. Не го продадох. Батерия взех 540 ватчаса, 36V. Велосипедът си е старият на 22 години, крос монтана-2. Отдавна си купих кабел и му направих настройки както искам. Най-често са ме питали колко минаваш и колко вдига ... Имам си палец за газ, купих си го, но почти винаги въртя педалите и минавам 120-140 км. Подпомагането е винаги на 2 (от 5). На 2 съм му задал 200 вата при батерия 42V. Максимална скорост ... на 34 км/ч спира да ме помпомага, понеже съм достигнал максималните му обороти от около 80 в минута. Става дума за т.нар. каданс. Предният венец е 44Т и отзад касета 14-28 зъба. Със заредена батерия на 7-ма по равно и без насрещен вятър спокойно поддържам 23-25 км/ч. Умора почти няма, но то и такива условия нямам много.
Една случка от миналата година. Трима колоездачи с карбонови шосейни байкове катерят един дълъг и стръмен баир. Аз бях тръгнал да си доизтощя батерията и да й направя трети пълен заряд от нулата. И викам айде тука ще й изпия тока и се прибирам да зареждам пустинята. Тримата бяха с различни физически способности (тренинг), та първо минах един приятел, после втория познат и към последната третина изпреварих и най-опитния, при което като мина 22-годишен крос покрай сигурно 5-килограмовия байк чух "ебаси майката". Изкатавелих баира на моята трета предавка на 4-та или 5-та степен, не помня вече, с почти финиширала батерия.
Та и 250 вата се движат. Даже на мен трета степен ми е 350 вата, та може да се каже че съм с 350 вата. Просто е по-бавен от 750-ките ...
Една случка от миналата година. Трима колоездачи с карбонови шосейни байкове катерят един дълъг и стръмен баир. Аз бях тръгнал да си доизтощя батерията и да й направя трети пълен заряд от нулата. И викам айде тука ще й изпия тока и се прибирам да зареждам пустинята. Тримата бяха с различни физически способности (тренинг), та първо минах един приятел, после втория познат и към последната третина изпреварих и най-опитния, при което като мина 22-годишен крос покрай сигурно 5-килограмовия байк чух "ебаси майката". Изкатавелих баира на моята трета предавка на 4-та или 5-та степен, не помня вече, с почти финиширала батерия.
Та и 250 вата се движат. Даже на мен трета степен ми е 350 вата, та може да се каже че съм с 350 вата. Просто е по-бавен от 750-ките ...