ще се намалят малко съпротивите по тръбите. от към изхвърлянето.
- 1
- 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi
- специалист
19 мнения в "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..."
svetliopi44
- Чирак...
denuchi ОК ... какъв диаметър да сложим ...
svetliopi44
- Чирак...
За пресен въздух не е мислил...
Но като знам разположението коридорчето граничи с банята и със стълбищната площадка (където е входната врата)...
Но като знам разположението коридорчето граничи с банята и със стълбищната площадка (където е входната врата)...
zmeios
- специалист
Това с пресния въздух не е лоша идея - да се напомпва вътре при нужда. Общата стена с входа си е направо предимство! Входовете на блоковете са, грубо казано, един голям комин, с чист и приятен (а лятото и прохладен) въздух. Естествено ако не влизат вътре наркомани да пикаят де, но то това друга тема.
Впрочем живях няколко години в апартамент от едно строителство, дето май е било луксозно - за "наши" другари разбойници само - през 50-те години. Имаше решетки и въздуховод между кухненските боксове и коридора. И не беше хич лошо решение! И да преваря следващият въпрос - НЕ не смърдеше от кухните на хората навън - явно някак бяха решили въпроса с разликата в наляганията, оттам и посоката на въздуха. Излишно е да коментираме вентилатори през 50-те -- всичко ставаше без ток (ама признавам, коридорите във входа имаха малко особена форма)
П.С. Имам лично 'връзка' въздушна между хола (в частност една аудиовидео стена с вградено PC вътре) и главната си баня. Изпълних я на око, а драми нямам никакви - нито шум, нито влага прониква. Има вентилатор (нискооборотен и безшумен) който постоянно дърпа от хола.
П.С. Абе светльопич ти верно ли си учил вентилация и се затрудняваш с колената на въздуховодите на кухненски аспиратор? ;)
Впрочем живях няколко години в апартамент от едно строителство, дето май е било луксозно - за "наши" другари разбойници само - през 50-те години. Имаше решетки и въздуховод между кухненските боксове и коридора. И не беше хич лошо решение! И да преваря следващият въпрос - НЕ не смърдеше от кухните на хората навън - явно някак бяха решили въпроса с разликата в наляганията, оттам и посоката на въздуха. Излишно е да коментираме вентилатори през 50-те -- всичко ставаше без ток (ама признавам, коридорите във входа имаха малко особена форма)
П.С. Имам лично 'връзка' въздушна между хола (в частност една аудиовидео стена с вградено PC вътре) и главната си баня. Изпълних я на око, а драми нямам никакви - нито шум, нито влага прониква. Има вентилатор (нискооборотен и безшумен) който постоянно дърпа от хола.
П.С. Абе светльопич ти верно ли си учил вентилация и се затрудняваш с колената на въздуховодите на кухненски аспиратор? ;)
svetliopi44
- Чирак...
Срам,не срам ....вярно е ...
Че и газово заваряване ,ма горелка не съм пипал изобщо...
Да не разводнявам темата ... Мисля да се вземе на предвид съвета на denuchi и да заложим по-големи тръби ... на тия гъвкавите връзки не съм много фен понеже си мисля че ще има доста натрупвания на мазности по гофрето...
Че и газово заваряване ,ма горелка не съм пипал изобщо...
Да не разводнявам темата ... Мисля да се вземе на предвид съвета на denuchi и да заложим по-големи тръби ... на тия гъвкавите връзки не съм много фен понеже си мисля че ще има доста натрупвания на мазности по гофрето...
denuchi
- специалист
ами действай смело тогава. и преди да затвориш и скриеш всичко пробвай как работи. най яко става с една скумрия на скара, някоя по мазничка. ако издържи на тази гадория значи проблем няма да има. е ако е възможно помисли и дали от някъде неможе да влиза външен въздух.
svetliopi44
- Чирак...
Скумрията е добър тестер ... мисля и един фритюрник с картофи да се прибави пък да видим...
Какво ще кажеш за идеята да се вкарва пресен въздух от стълбищната клетка ...
Какво ще кажеш за идеята да се вкарва пресен въздух от стълбищната клетка ...
- 1
- 2
Тема "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература