Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
чет мар 26, 2026 8:56 pmRakeem написа:
... и действах с карбид на всяка дупка с обилно поливане и запушване на дупките...
Ехааа... Даже не знаех че още продават калциев карбид. Използваха го за производство на ацетилен на място.
Ама от бая години се научиха да го слагат в бутилки без да се взриви бутилката.

Гледам са му намерили друго, по-изгодно приложение - продават го като препарат против подземни гризачи.
И разбира се на НЕВЕРОЯТНА цена. :-D Ама както и да е.

С тоя карбид + кислород + запален вестник щеше да има много по-добър ефект отколкото Роденатора. :cool:
Ама трябва да се работи с каска която има защитен визьор/щит, дебели дрехи и ръкавици, ботуши...
Щото ако има камъни, те летят надалеч заедно с къртици, слепи кучета, глухи кучета, полевки.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Темата отива на това как да си направим обемно детониращи боеприпаси за тунели :-D
miroki - майстор
чет мар 26, 2026 5:44 pmMamaMy написа:
Използвали го твърдят, че за сляпо куче не действа:

За хора обаче явно действа:
https://www.bta.bg/bg/news/balkans/1070 ... semeystvo-
Гръм е хубав и действа на сляпо куче, но трябва да си там да зареждаш. Може и 10 пъти днес. Отделно беше 200 лв само с 50 патрона, сега не знам колко е.
Рабицата е малко по-тънка от тази тел на видеото. И я прегризва. Аз сложих под оранжерията на лопата и половина дълбочина да не я удрям като копая. Има една оградна мрежа от по-старите с малко око на ромбове с много дебела тел. около 2мм тел и око 3х4 м. Там вече няма да може да я прегризе. Имам познати с бетонирани корита и прескача отгоре. Аз лично съм виждал докато бяга през деня в двора отгоре.
Карбита е хубав и е важно да не се пали за да задушава. Иначе изгаря за 5 минути и го няма. При мен нищо не действа реално понеже не съм там.
kr1100 - майстор
пет мар 27, 2026 9:53 ammiroki написа:
чет мар 26, 2026 5:44 pmMamaMy написа:
Използвали го твърдят, че за сляпо куче не действ.....
От Зеленика и форума е обади му се :
"Обади ми се предния ден да го изработя, Трябват ми около 30 до 40 минути. Веско-0889250689"

П.П. Кажи му ,че си от този форум. Беше пускал и клипове
:partyman:
nеwage - специалист
Между другото може да се направи лесно запалване със закъснител, като се вземе калиев перманганат и му се накапе глицерин. Самозапалва се след минута. Можеш предварително да сложиш карбид, заливаш го с вода, малко по-нагоре по тунела в една хартийка калиев перманганат, сипваш глицерин и затапваш изхода на тунела.

Тема "Вибрации срещу сляпо куче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: