Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
cerrone - специалист
Здравейте.
Казусът ми е следния: Къща с отдавна монтирана ПВЦ дограма, чиито дренажни отвори са монтирани на нивото на циментовия перваз. Към момента имаме желание да сложим ПВЦ подпрозоречни дъски/первази навсякъде, но се опасявам, че первазите, които сме избрали са дебели 0.9 см и ще покрият дренажните отвори на дограмата.
Съществува ли вариант за изход от създалото се положение?
Може да звучи смешно, но единственото, което ми хрумва е да сложим супер тънки тръбички върху циментовия перваз, чиито край ще опира в дренажния отвор и върху тях с монтажна пяна да монтираме самия ПВЦ перваз. Така, ако има образувала се течност, тя би изтичала под новия перваз до ръба му. Или просто да монтираме под новите первази някакви дистанционери 2-3мм по цялата им площ и да не полагаме монтажно лепило там където евентуално би се оттичала вода от дренажните отвори.
iliya_i - майстор
А тези подпрозоречни дъски само за красота ли ще бъдат?

Аз лично много ги мразя, т.к. освен правят мизерии (да събират вода под себе си и да и пречат да излезе) друга практическа функция нямат.

По принцип, ако сложиш такава алуминиева и изрежеш обърнатия ръб към дограмата, дебелината ще стане 1 мм.
https://praktiker.bg/bg/Pervazi-i-akses ... -/p/485714

Ония 9 мм PVC са за вътрешен монтаж. Да си слага булката китките по тях.
radius - майстор
Имай предвид, че такива тръбички са магнит за паяци, оси, ... и още 1001 буболечки, които ще се наврат и направят гнезда, т.е. ще запушат търбата. Аз оставих една подобна дренажна, с вътр. отвор около 5мм и последно съм нахлузил една мрежа външно , като калпак, да не влизат гадинки.

Тема "Как да избегнем запушване на дренажни отвори на дограма при монтаж на подпрозоречен перваз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: