• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
нед апр 19, 2026 9:35 pmvalentino76bs написа:
По закон на нулевите шини каквито и да са никога не ползвам първа и последна дупка ако има излишък понеже се пукат.А пък аз нямам динамометрична отвертка(много скъпа
То евтинджосите нулеви се пукат отдолу заради яко стягане и най-вече че отдолу "месото" е като люспа. :-D
Като стегна на ръка (а не съм Голиат) и ... проводниците пукат долната стена и направо излизат отдолу.
Имам поне 4 табла "запалени" по тая причина.Естествено монтирани не от мен.

Динамометричните отвертки са за ... аматьори. :) Писал съм в една друга тема...
:partyman:
qnkov - специалист
@valentino
valentino76bs написа:

Напълно съвместим вариант с нов 12 ТАП. Ако можеш да запазиш целостта на мазилката по периферия ще стане без проблем.Ако е по малко разбитото шнайдер,канлукс и др.(нулевите шини се сменят фалшиви са) даже и елмарк ще свършат работа. Ако една идея се строши мазилката още повече настрани отиваш на Легранд малко по голяма е 12модулната кутия от горните.
Ако пък замине още повече мазилка от колкото най голямата 12ка може да покрие има още един вариант който е добра импровизация подписан обаче с особено мнение но виж първо горните предложения и ако не станат и не ти се маже ще ти кажа. :-D
Имаш предвид, че има подобен размер ново табло като старото ли, понеже не схванах? Не намерих никъде такива размери из магазините в града, а обиколих няколко и в Тмакс търсих. Гледах ги за вграден и открит монтаж, все са големи, проблема е във височината. Винаги е над 14 см. Имам ДТЗ на бойлера, затова мястото идва в повече. Реално заема 9 предпазитела сегашното табло, обърках се с тия 10. Ако може да предложиш модел или нещо от интернета, което да мога да вградя? Иначе другото, което мисля, е направо октрит монтаж и покривам старото дъно.
mika - специалист
Шина ABB Mistral - няма пукане и за повечето терминали даже не трябва (динамометрична) отвертка :wink:

Прикачен файл:
Нулева шина.jpg
Нулева шина.jpg (13.49 KиБ) Видяна 307 пъти
valentino76bs - майстор
пон апр 20, 2026 1:38 pmqnkov написа:
@valentino
valentino76bs написа:

Напълно съвместим вариант с нов 12 ТАП. Ако можеш да запазиш целостта на мазилката по периферия ще стане без проблем.Ако е по малко разбитото шнайдер,канлукс и др.(нулевите шини се сменят фалшиви са) даже и елмарк ще свършат работа. Ако една идея се строши мазилката още повече настрани отиваш на Легранд малко по голяма е 12модулната кутия от горните.
Ако пък замине още повече мазилка от колкото най голямата 12ка може да покрие има още един вариант който е добра импровизация подписан обаче с особено мнение но виж първо горните предложения и ако не станат и не ти се маже ще ти кажа. :-D
Имаш предвид, че има подобен размер ново табло като старото ли, понеже не схванах? Не намерих никъде такива размери из магазините в града, а обиколих няколко и в Тмакс търсих. Гледах ги за вграден и открит монтаж, все са големи, проблема е във височината. Винаги е над 14 см. Имам ДТЗ на бойлера, затова мястото идва в повече. Реално заема 9 предпазитела сегашното табло, обърках се с тия 10. Ако може да предложиш модел или нещо от интернета, което да мога да вградя? Иначе другото, което мисля, е направо октрит монтаж и покривам старото дъно.
Какво те притеснява и аз не разбрах? Колко последно ти трябва като размер?
Я дай снимка да видя за какво иде реч.То е ясно ,че до мм същото няма да намериш трябва ти да е по голямо нали или...и на височина и на ширина?
qnkov - специалист
вт апр 21, 2026 2:42 pmvalentino76bs написа:
пон апр 20, 2026 1:38 pmqnkov написа:
@valentino
valentino76bs написа:

Какво те притеснява и аз не разбрах? Колко последно ти трябва като размер?
Я дай снимка да видя за какво иде реч.То е ясно ,че до мм същото няма да намериш трябва ти да е по голямо нали или...и на височина и на ширина?
Да не къртя е идеята. Ширина 29 см, височина 14 см, 9 предпазителя. Това е оригиналния отвор в бетона. Има ли вариант за подобно табло да се намери от някъде или само къртене или външен монтаж накрая?
valentino76bs - майстор
Що не постна една снимка? Ся трябва да гадая как е монтирано старото.Щом има отвор явно е вградено но може и полувграден монтаж да е. Има вариант и новото така да потъне малко понеже може да има големи арматури отзаде и да не може да потъне достатъчно но не е проблем за кутия 12 външен монтаж.Има и вариант да излезе отзад голяма дупка ако махнеш дъното запълнена с картони, пяна ,вестници и какви ли още не боклуци тогава спокойно може да се вгради но без подкъртване тук там цапане мазане няма да стане.
Виж 12 ката на Панасоник( добре са)или АББ( който са боклук на боклуците) може да се доближава до твоя размер.
Ако пък хич не ти се занимава и пренебрегнеш естетиката слагай една дин шина на дъното нареждай новите и така .Може да се сложи само нов капак но трябва да сложиш някакви дистанционери да изкараш навън шината да паснат предпазителите на новия капак.Абе тея полувенчати работи понякога така бавят и резултата е никакъв накрая но ти си знаеш....
И друго се сещам ако махаш дъното Пери го с чук и секач в центъра да го строшиш ,почнеш ли от някоя страна да дърпаш гарантирано пада мазилката.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на апартаметно табло с размери на старото?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: