• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks - специалист
kamina.alba18kw написа:
Незнам как да кача снимка но бих показал.Булката ми чисти с прахосмукачката и я насочила да духа точно срещо датчика. И следователно спря,а си гореше толкова добре цял ден. Викам си така и така станало да почистя. И какво да видя... цялата камина в есин по едър прах кафяв на цвят... а преди беше много фин и сиво черен. Стъклото майната му че е омазано ама не може да се трие. Оставих си ръцете да лъскам все едно лакирано. Жълте къде ли е разликата че ги гори едни и същи пелети, а прави различна пепел.
Ех колега,
явно все пак си решил да се учиш на принципа проба-грешка. "Подхода си го бива!" Естествено, че ще има разлика заради количеството кислород постъпващо в горивната камера и запалването, при теста на горене и при работното горене. От общо 100 и отгоре параметри заложени в контролера за управление на горенето, не може да бъзикнеш един два и всичко да е ок. Напротив. Две еднакви камини с еднакви настройки и еднакви пелети няма да работят еднакво в два различни апартамента. Логично е.
kamina.alba18kw - специалист
Аз си казвам наблюденията и проблемите. Ако някой има съвет и може да помогне, ще съм много благодарен
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Незнам как да кача снимка но бих показал.Булката ми чисти с прахосмукачката и я насочила да духа точно срещо датчика. И следователно спря,а си гореше толкова добре цял ден. Викам си така и така станало да почистя. И какво да видя... цялата камина в есин по едър прах кафяв на цвят... а преди беше много фин и сиво черен. Стъклото майната му че е омазано ама не може да се трие. Оставих си ръцете да лъскам все едно лакирано. Жълте къде ли е разликата че ги гори едни и същи пелети, а прави различна пепел.
И при мен е така, но явно това е цената на постоянното горене. Просто го чистиш и това е. Аз изчаквам стъклото да изстине хубаво и с влажен парцал го чистя. Чистя я на 2, 3 дни. Сега вече ти си решаваш какво да правиш.
sstenly1 - специалист
kamina.alba18kw написа:
Пробвай с Меглио,върши работа.
dier - напреднал
Най лесно се чисти с влажна гъба натопена в пепелта, всичко се чисти от стъклото и без никакви усилия, след което избърсваш със салфетка.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:
Колега, какво става, как вървят нещата с камината, с кои настройки остана
Колега, какво става, как вървят нещата с камината, с кои настройки остана[/quote]

С твоите съм. Благодарности.още я изучавам ако има нещо ще помагаш. Нали ;)))) благодаря пак .
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:

С твоите съм. Благодарности.още я изучавам ако има нещо ще помагаш. Нали ;)))) благодаря пак .[/quote]
С удоволствие, стига да мога.
kamina.alba18kw написа:

С твоите съм. Благодарности.още я изучавам ако има нещо ще помагаш. Нали ;)))) благодаря пак. Има само една дразнеща маневра която прави. Нагласил съм я на 23гр. И като ги стигне омалява то там че едва се вижда светлинка в камерата. И ми направи 2 пъти номер точно тогава изгасна и изкарва грешка че няма пелети и спира.това само незнам как да оправя.инъче всичко е ок.
estzvetanov - специалист
kamina.alba18kw написа:

С твоите съм. Благодарности.още я изучавам ако има нещо ще помагаш. Нали ;)))) благодаря пак .[/quote]
С удоволствие, стига да мога
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: