• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brum - майстор
чет яну 18, 2024 9:01 amДетето написа:
Здравейте, преправих ОИ при мен или по точно връзването на ТП към буфера.
Вързах последователно ТП на буфера, така както го написах в предният пост. Топлата вода от ТП влиза отдолу в буфера и от горната стана на буфера илиза към радиаторите. Студената вода от радиаторите се връща в ТП.
ЦП която я имах я оставих паралелно на ТП като идеята е ако нещо се случи с ТП и няма как тя да върти водата в ОИ да се ползва тази помпа.
Можеш ли да сложиш и схемата, че трудно го вдявам така? Търсих назад, но не я намерих. Имаше една с тройник горе на буфера като радиаторите вземат от тройника, но май говориш за друго.
Детето - специалист
Дано да е разбираема схемата.
Сега разбира се има кранове по схемата които не съм ги слагал защото не знам как трябва да изглеждат, не че нещо друго знам :) Но като цяло ЦП и котела в момента не работят и техните кранове са затворени.
ЦП е някаква "модерна" и няма тапа и винт както другите или ако го има е някъде под капаците, но ако се стигне до там ще я разглобя и мъча.
Засега ще я направя от време на време да работи по малко.

Прикачен файл

ТП.jpg
ТП.jpg (70.77 KиБ) Видяна 5161 пъти
Момци да Ви помоля за акъл. Има изградена система от конвектори за отопление/охлаждане на 550 кв. м чиста площ , като на 100 кв. м от тези 550 има полжено подово отпление. Сградата с 10 см. каменна вата изолация и троен стъклопакет. На първо време ще се ползва около 300 кв.м. Ще е необходима БГВ около 1000 -1200 литра по мои сметки. Половината от сградата представлява стаи за отдаване под наем (16 бр.) и ще е необходимо "шоково" да се отпляват или изстудяват. Има положен димоход иноксов 160 см диаметър изолиран с каменна вата до тавана сградата е 5 етажа. Въпросът е каква мощност котел на пелети и какъв буфер е необходим (искам да се подготвя за свободния пазар на електроенергиата)? Няма вариант за газификация. Сграда се намира в Бургаско - демек рядко пада под 0 градуса. Благодаря Предварително.
Rado76 - помощник
Здравейте, имам изградена отоплителна система с един цол тръби и искам да добавя буферен съд. Имам един стар бойлер който е на половин цол. Ще повлияе ли значително на потока в системата ако го включа последователно?
ivanovbg - майстор
пон яну 20, 2025 11:34 pmRado76 написа:
Здравейте, имам изградена отоплителна система с един цол тръби и искам да добавя буферен съд. Имам един стар бойлер който е на половин цол. Ще повлияе ли значително на потока в системата ако го включа последователно?
Еми погледни дупката на един цол и на половин, сравни ги и ... пак попитай.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не
шоп - майстор
Да!

Завари му два нипела или две муфи на 1" и си го ползвай.
Rado76 - помощник
вт яну 21, 2025 6:17 amшоп написа:
Да!

Завари му два нипела или две муфи на 1" и си го ползвай.
Да ме насочиш кой може да ги завари, от София съм.
шоп - майстор
[/quote]
[/quote]

Има много заварчици в Сф, отвори базар.бг или олх и потърси.
Аз преди да си купя аргон ползвах услуги от заварчици на Ботевградско шосе, в Абдовица и на територията на ВиК на академик Белов между Горубляне и Младост 3.
Rado76 - помощник
вт яну 21, 2025 11:01 amшоп написа:
[/quote]

Има много заварчици в Сф, отвори базар.бг или олх и потърси.
Аз преди да си купя аргон ползвах услуги от заварчици на Ботевградско шосе, в Абдовица и на територията на ВиК на академик Белов между Горубляне и Младост 3.
[/quote]

Питам защото това ми се струва по-сложно малко и някой заварчик който го е правил и има опит.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94

Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: