• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
simeon_86 - напреднал
filmatoplo написа:
След няколко дни ще пущам две Екоспарки ,ще видя как е положението ,по спомен парапараметъра в менюто беше 115 за стайната не съм го променял ,а от дисплея си настройвам малки градуси от 22-24 градуса .Не съм обръщал внимание във параметрите дали се мени .

Мени се.. пар51 дефакто е този, който се управлява от дисплея.
filmatoplo - майстор
Сега намерих лисчето от настройки на последната камина ,пише- Параметър 51 стайна температура 24=24 (какво имам предвид).а Параметър 55 съм написал 48 по 2 =96 реална температура. Параметър 95 пише 1=10 гр.Параметър 50 е през 0,1гр ,10 = на 1,0 гр. Параметър 53 пише 10 =1,0 гр .
filmatoplo - майстор
Някой има ли с въздушна камина - да обменяме опит .
foca - помощник
Някой знае ли каква е идеята водната система да е под налягане , не товариме ли излишно връзките?
nokoniko - специалист
foca написа:
Някой знае ли каква е идеята водната система да е под налягане , не товариме ли излишно връзките?
КПД то било по-високо, но защо трябва да го обясни някой, който е наясно.
Su-37 - специалист
За КПД нямам обяснение, може и така да е. Иначе затворената с-ма позволява по-тесни тръби, избягва се кавитацията, херметичността й предпазва тръбите и котела от корозия, може да се ползва антифриз ...
genaid_03 - напреднал
Колеги, дайте малко инфо за параметри 3,4,5,6. При намаляне и увеличаване на стойностите какво се случва. Камината е Алба 18kw. Имам я от 2 седмици и сега я разучавам. Другото което е, че за единадесет часа и тридесет минути харчи един чувал с пелети. Разхода ми се струва много.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
Колеги, дайте малко инфо за параметри 3,4,5,6. При намаляне и увеличаване на стойностите какво се случва. Камината е Алба 18kw. Имам я от 2 седмици и сега я разучавам. Другото което е, че за единадесет часа и тридесет минути харчи един чувал с пелети. Разхода ми се струва много.
Разхода излиза 1,3 кг. за час, което според мен е напълно нормално. Пар.3,4,5,6 са за разпалване и мисля че не влияят на разхода.
foca - помощник
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
genaid_03 - напреднал
foca написа:
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
Налягането на камината ми е същото. Имали начин разхода да падне?
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: