• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Как се държи Алба 18 ( с каква квадратура сте който ползва такава ) ,до сега само по мощната Аурига 24 съм монтирал която се справя чудесно .
filmatoplo написа:
Как се държи Алба 18 ( с каква квадратура сте който ползва такава ) ,до сега само по мощната Аурига 24 съм монтирал която се справя чудесно .
Аз съм с въпросната камина и мога да кажа,че съм много доволен.Отоплявам 70кв.апартамент без изолация.Имам общо 42 глидара и една лира в банята.Миналата зима искарах с 1.500 кг пелети,като се има напредвит,че първото палене беше октомври месец,защото имах бебе и така до април месец.Температурата в къщи не е била по ниска от 25-26 градуса,с изключение на нощите в който падаше до 20градуса.Камината гореше от 5.30 сутринта до 22:00ч с 1- 2 гасения на ден поради причината,че ставаше много жега в къщи.Дано да съм бил полезен.Ако мога да помогна с друго с радост ще го направя :partyman:
filmatoplo - майстор
Къща 90 квадрата без изолация но с дебели тухлени стени измазана със сменени дограми , гипсокартон на таваните ще се сменя до сегашната и камина Прити която е била на дърва ,по спомен човека каза че била 17 киловата .Сега се чуди коя камина да му сложа 18 или 24 .Аз му предлагам 18 ,той умува за по голяма .4 стаи по 16 кв м ,баня и бойлер ..7 радиатора по 1,8 киловата ( и по 2 да са )и бойлер 80 л ..
filmatoplo написа:
Къща 90 квадрата без изолация но с дебели тухлени стени измазана със сменени дограми , гипсокартон на таваните ще се сменя до сегашната и камина Прити която е била на дърва ,по спомен човека каза че била 17 киловата .Сега се чуди коя камина да му сложа 18 или 24 .Аз му предлагам 18 ,той умува за по голяма .4 стаи по 16 кв м ,баня и бойлер ..7 радиатора по 1,8 киловата ( и по 2 да са )и бойлер 80 л ..
На 18коловата мисля,че и даваха до 120кв.м..Но и по-голямата да сложите не мисля,че ще е проблем.Ще я кара на по-ниска степен.В къща според мен нека има малко аванс не се знае какво ще ти хрумне на главата като престройки и разни такива работи.Докато в апартамент няма как да стане. :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Твоята беше ли и ограничил мощността .
filmatoplo написа:
Твоята беше ли и ограничил мощността .
Не съм я карал на повече от 3 степен и тва в големите студове.Попринцип 2ра степен и после минавам на 1ва и така цял ден.
tosco - специалист
Филме Топло, ти в коя част на родната България "върлуваш", да настройваш и инсталираш тез прекрасни камини
чудо на македонското топлостроене Екоспар? Че, имам една Аурига 18 за стартирнае?
andy_forresite - майстор
В апартамент температурата може да не пада под 18 градуса без изобщо да се включи отопление. В къща това нещо го няма. Та в апартамент всяка камина ще радва хората, но ако се преместят в малка къща, каквато аз обитавам, тези 1500 кг няма да стигнат до Никулден на 18-20 вътре. Това го пиша не за друго, а за обмислящите каква пелетна камина да си купят. Няма камина, която да харчи 4 тона и друга 2 тона при еднакви условия. До самото жилище е.
Когато се чудех какво да взема получих съвет да чета тук и на който разхода е нисък значи с такова да се топля и аз. Само попитах ами ако ти кажа, че в един човек с ххххх на пелети разходът е 2 тона, а в друг 8 тона, в един отоплителен сезон, аз как да постъпя...
18-ката мисля е по-подходяща. Все някога трябва да я инсталираш за първи път, Филме.
nokoniko - специалист
tosco написа:
Филме Топло, ти в коя част на родната България "върлуваш", да настройваш и инсталираш тез прекрасни камини
чудо на македонското топлостроене Екоспар? Че, имам една Аурига 18 за стартирнае?
Ауригата е 25, алба е 18 уточни.....
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: