• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 137
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
Кул, а под керемидата какъв е детайла, отгоре изглежда доста добре? Гледам в тръбата влиза шпилка има и гайка. Сигурно идеята е да се демонтира. Но като е заварено не може да се завърти или...
kuuuuuul - майстор
От долу е квадратна планка 12/12 на нея е заварена тръба,а на нея гайка,горната част е от болт на който е заварена друга планка.Болта се навива в долната част за да може да се нивелират нещата.Пробивам първо керемидата след това бележа и закрепвам долната част(покрива е бетон) след това уплатнявам със силикон.
mgbagera - специалист
На тръбите каква изолация се слага ?
Това е някакво алуминиево фолио но как му е точното име и върви с изолацията или после се намотава ?
С фолиото само тръбите на покрива ли се намотават или целите до бойлера ?
kuuuuuul - майстор
Изолации за тръби има различни,каквато си избереш и колкото повече толкова по добре,особено частта която е от вън тя трябва ако не си е оригинално с фолио и да се облепи(самозалепваща лента) заради слънцето.
lov - майстор
По принцип ако са скрити тръбите може и да минеш без алуминиево фолио. Но иначе каквото и да е друго покритието слънцето го ''яде'' за една година.
Ама е най добре всичките да си ги направиш така. Най лесно се залепва фолиото преди да нанижеш изолацията. Правиш си устаклък с едно парче тръба да има къде да им подпреш двата края съответно трябва да е около 2.50м. И само въртиш изолацията по тръбата и подаваш фолиото от ролката. Където се снаждат моткаш едно парченце отгоре и готово.
А колегата ти е казал колкото по дебела толкова по добре.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако си по морето забрави за ал. фолио - чайки и гларуси го ракъсват още първата зима :lol:
lov - майстор
Не бой се и тука ги има и една година ми направиха беля. Та се наложи да им устроя лекичко извардване с джепането. Иначе няма управия с тая гад че са и отмъстителни. После се изнесоха защото направиха ремонт на съседната сграда където гнездяха гадовете.
Andri01 - майстор
Аз се изхитрих и сложих върху фолиото алуминиева ламарина 0,3 мм. . Иначе,целите тръби бяха надупчени :).
kozl - майстор
Ами преди години разваляхме външен топлопровод. Промишлен около км до битовите абонати. Соц изработка вътре стъклена вата на салам, отгоре халуминиев кожух от 1мм ламарин. А сега фолио микрони. Като ми монтираха климатика с вишка и бях купил алум.лента, но техника отказа да я мотае дори срещу доп.заплащане. Бялата лента била достатъчна. То явно срещу пилци оти бялата е по-еластина и че им отскачат човките на пилците. Тук в Софето чайки не съм срещал, по скоро кълвачи и то много рядко. А кълвачите налитат на дърво не на метал. В нашия квартал и гаргите са малобройни, а от гълъбите и врабците поразии по изолациятя не съм видял. Но на морето, ах морето там е друго. Пилците там копаят и по фасадите с мека топлоизолация.
И все пак намират ли се ленти с по-голяма дебелина на халумина?
LazarGanev - "Велик майстор"
Явно им лъщи като рибка :wink: . Не, не съм виждал дебело фолио
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 137

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: