ТиАс написа:Правилно колега, чистенето има два "++". Единия е,че работи доста по-добре и има доста по-голямо КПД. Другото е, че се чисти много по лесно. Препоръчвам и чистя на най-много 3 седмици.Joreto86 написа:Някой ако е отварял капака зад пепелника да чисти фа сподели как стоят нещата на колко време трябва да се отваря там. Бях чел някъде че е достатъчно веднъж годишноНищо подобно.Сваляме капака всяка седмица.Чистим и отгоре и отдолу.Пълно е с пепел.Миналата година не знаехме от къде точно се чисти камината и това време спря да гори.Като свалихме кюнците да не ви описвам колко пепел имаше в комина.Тотално задръстен.За това тази година чистиме всяка седмица,за да избегнеме голямото събиране на пепел.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks
- специалист
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
pavlovip
- напреднал
Здравейте на всички. Откакто времето пак застуди наблюдавам следния проблем: пали без проблем,гори нормално но трудно достига до зададена температура на водата и съответно на въздуха. Днес от 16,30 до 21,00 неможе да направи 57 гр. на водата а иначе си гори нормално. Пелетите ги смених още преди месец но такъв проблем ми се появява сега. Прави ми впечатление че и от време на време мирише на изгоряло. Май всъщност доста често ми мирише на изгоряло като да връща от комина.Камината е Алба 18. Ако някои има идея от какво е този проблем моля да сподели.
Kemiur_1
- помощник
nokoniko написа:Здравей, искам да попитам относно тези турболатори...на колко кг/тон чистиш основно?Vartasilver написа:Пар.54-45, 56-53, 59-50, увеличих пар. 6 и 8 с малко, защото палеше по-трудно особено като е изчистена.nokoniko написа: До около 80-85 на 5та степен.А променял ли си някакви параметри след като сложи турболаторите и можеш ли да на пишеш пар54 56 и 59 на колко са ?
nokoniko
- специалист
Kemiur_1 написа:Един тон и чистя.nokoniko написа:Здравей, искам да попитам относно тези турболатори...на колко кг/тон чистиш основно?Vartasilver написа: А променял ли си някакви параметри след като сложи турболаторите и можеш ли да на пишеш пар54 56 и 59 на колко са ?Пар.54-45, 56-53, 59-50, увеличих пар. 6 и 8 с малко, защото палеше по-трудно особено като е изчистена.
Kemiur_1
- помощник
nokoniko написа:А каква е точно ролята на тези турболатори и как помагат за по-ниския разход?Kemiur_1 написа:Един тон и чистя.nokoniko написа: Пар.54-45, 56-53, 59-50, увеличих пар. 6 и 8 с малко, защото палеше по-трудно особено като е изчистена.Здравей, искам да попитам относно тези турболатори...на колко кг/тон чистиш основно?
burner
- специалист
Kemiur_1 написа:https://www.daricclima.bg/blog_art/za-k ... rdo-gorivonokoniko написа:А каква е точно ролята на тези турболатори и как помагат за по-ниския разход?Kemiur_1 написа:Един тон и чистя.
Здравей, искам да попитам относно тези турболатори...на колко кг/тон чистиш основно?
nokoniko
- специалист
Kemiur_1 написа:По-добър топлообмен във водната риза и по-бързо достигане на желаната температура, а от там и По-ниски градуси на изходящите газове. ПОВИШАВАШnokoniko написа:А каква е точно ролята на тези турболатори и как помагат за по-ниския разход?Kemiur_1 написа:Един тон и чистя.
Здравей, искам да попитам относно тези турболатори...на колко кг/тон чистиш основно?
КПД НА КАМИНАТА. СКЪПИТЕ ИТАЛИАНСКИ ИМАТ ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ГЛЕДАЛ.
Kemiur_1
- помощник
nokoniko написа:Много благодаря !Kemiur_1 написа:По-добър топлообмен във водната риза и по-бързо достигане на желаната температура, а от там и По-ниски градуси на изходящите газове. ПОВИШАВАШnokoniko написа: Един тон и чистя.А каква е точно ролята на тези турболатори и как помагат за по-ниския разход?
КПД НА КАМИНАТА. СКЪПИТЕ ИТАЛИАНСКИ ИМАТ ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ГЛЕДАЛ.
Тази зима съм без турболатори,но понеже от следващия сезон (живот и здраве) ще я правя тип "котел",и ще я местя в отделно помещение...смятам да сложа такива турболатори. Имам желанието да ги изпробвам.
Благодаря още веднъж
Kemiur_1
- помощник
Следния проблем с Алба 18кв:
след като запали и се разгори,и като мине на максимална мощност на горене,първо гори около 1мин с хубав пламък,след това пламъка намалява до никакъв,все едно минава на минимална мощност...после пак разгаря...пак спира..все едно нещо я спъва.
п10-14
п18-27
п24-120
п28-175
п55-320
след като запали и се разгори,и като мине на максимална мощност на горене,първо гори около 1мин с хубав пламък,след това пламъка намалява до никакъв,все едно минава на минимална мощност...после пак разгаря...пак спира..все едно нещо я спъва.
п10-14
п18-27
п24-120
п28-175
п55-320
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература