Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk - специалист
geniya написа:
martolk написа:
Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.quote]

Бъди така добър да дадеш линк към това което твърдиш, за да осветлиш мен невежия!
Примерно:
http://www.hearthtools.com/pellet/enviro/omega.htm

и още едно:

Гледал съм и други доста добре измислени системи, но не ми се рови повече.
Надявам се да си се осветлил...

ПП: Да не ти е заседнал удивителния на клавиатурата, бе, колега?! Караш ли се на някой?!
geniya - специалист
martolk написа:
geniya написа:
martolk написа:
Колега, няма нужда от удивителни знаци. Позапознай се повечко и може пак да си поговорим.quote]

ПП: Да не ти е заседнал удивителния на клавиатурата, бе, колега?! Караш ли се на някой?!
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... 0%B0%D0%BA
Нито имам намерение, нито се карам на някой.
geniya написа:
martolk написа:
geniya написа:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0 ... 0%B0%D0%BA
Нито имам намерение, нито се карам на някой.
След 17 часа без спиране на камината шлаката в пепелника беше в рамките на нормалното :o . Незнам какво се случва обаче в димотводите :? , ако някой знае как да разбера без да разглабям :drinkers: :cool: :cool: :o
Колеги , от скоро имам камина BURNIT PM comfort +13.Може ли някой да ми каже , къде да вляза в менюто, за да променя температура на водата, при която камината да минава в модулация.
grants - специалист
Здравей колега, камината минава в модулация при достигане на зададената Т на водата или Т на стайния термостат зависи кое ти е включено в менюто ТР08.
А как да разбера кое е включено във въпросното меню.
За термостатите мисля че стаен нямам,защото при проверка на параметрите няма стойност , изписва (lo).
Като изключа стайнция термостат (А19=0), камината минава в модулация при температура на водата 42°.
startx - специалист
СветльоKN написа:
Колеги , от скоро имам камина BURNIT PM comfort +13.Може ли някой да ми каже , къде да вляза в менюто, за да променя температура на водата, при която камината да минава в модулация.
Зависи с кой контролер ти е камината ;)
grants - специалист
Можеш да погледнеш назад в темата съм пуснал Екселски файл с настройките на моята камина. Аз не ползвам термостати и когато Т на водата достигне зададената влиза в модулация с хистерезис 2гр.
Ако влиза в модулация преди да достигне зададената Т на водата най-вероятно не сии вдигнал градусите в менюто на стайния термостат - tErN - 40.
velinsl - специалист
Тези камини работят доста шумно. Има ли го при вас този проблем? Как се решава?
Помпата работа доста доста шумно. Да речем, че трудно би могло да се спи в стаята, в която е камината.
geniya - специалист
ДА, шумна им е помпата.Смених я веднага след покупката, преди монтажа и няма проблем.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: