kamina.alba18kw написа:Ми тогава пробвай с параметрите да удължиш модулациятаestzvetanov написа:kamina.alba18kw написа:А понеже имам термовентили на радиаторите, трябва ли да са отворени до край или да си ги оставя както са сега кажи речи на 3 ? Проблем ли е това че съм с вентили и не го ползвам като парно на въглища? Пробвал съм да топля с темп. На водата, но когато затворят вентилите водата в камината не може да се охлажда и покачва градуси докъто не изгасне. Може би защото тогава не беше настроена като "ората"Винтилите не са проблем дори е добре че ги имаш, аз също съм с винтили, добре е обаче да имаш някъде един постоянно отворен, за да е като буфер, другите да си стоят както ти трябват, а най-добре е да имаш бойлер примерно, той ще върши същата раброта. Другия вариант е да вдигнеш пар. 95 и 96 на 7 или 10 примерно, това е хистерезиса на водата, или колко градуса над зададените да гасне и колко под зададените да пали. Тези градуси обаче и определят кога да започва модулация по темп. на водата, като ги увеличиш ти увеличаваш времето, в което камината модулира и й даваш възможност за по-добър контрол, но не прекалявай защото може да не успява в един момент да стига зададените градуси. Всъщност може да ползваш и двата начина едновременно.
Ами аз имам бойлер ама някак си консумацията с него не ми е изгодна. Инъче имам на терасата радиатор който е постоянно отворен на 5 максимума а другите са в зависимост от стаята, но по принцип ги държа на 3 3/5.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov
- специалист
3262 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
filmatoplo
- майстор
Вчера преди да натъпча 6 кила кайма в луканки си поиграх с една Въздушна Карина 10 ,да и намаля малко разпалването и след това огъня при работа .Понеже сега работи на степен 1 и даже на нея е силен огъня .Подаването на степен 1 беше на 5 предполагам 5 секунди свалих го до 1 и намали пламъка ,свалих малко и подаване на степен 5 там беше 18 свалих го до 14 .въздуха също го свалих с 20-50 единици. 
estzvetanov
- специалист
filmatoplo написа:Вчера преди да натъпча 6 кила кайма в луканки си поиграх с една Въздушна Карина 10 ,да и намаля малко разпалването и след това огъня при работа .Понеже сега работи на степен 1 и даже на нея е силен огъня .Подаването на степен 1 беше на 5 предполагам 5 секунди свалих го до 1 и намали пламъка ,свалих малко и подаване на степен 5 там беше 18 свалих го до 14 .въздуха също го свалих с 20-50 единици.Проблема с ниската степен на подаването идва от факта , че шнека върти много малко време, а падането на пелетите от бункера в него не е равномерно и често върти, а не пада нищо. Ако работи за малко на първа степен не е проблем, но ако времето е по дълго има опасност да остане без пелети и да ти светне алармата за празен бункер. Всичко е до кокретната камина и спецификата и. Лошото е, че не знаеш кога ще го направи, обикновено е при топло време или когато сменя програма от висока към ниска температура. Очаквай евентуално обаждане за такъв проблем.
filmatoplo
- майстор
Седях 1 час при камината точно за ради това ,пелетите са супер бели и лъскави тоест падат много лесно без да засядат .Ако ги смени с по дълги и направят съпротивление и дозата намали може да остане без пелети ,ще вдигнем подаването ако се наложи .По принцип настройките никога не са константа ,ами са обект на постоянно усъвършенстване . 
estzvetanov
- специалист
nokoniko написа:Вижте какво открих, дано свърши работа на някойgnt69 написа:С това - https://www.aliexpress.com/item/SONOFF- ... LevelAB=4- е най-евтино, но можеш само включваш и изключваш камината.genaid_03 написа: Искам да свържа и моята камина към Bboil RF. Как става това свързване?Лесно купуваш правиш това и си ти.
ITEAD Sonoff TH10 WiFi Wireless Smart Home automation Smart Switch Controller And Waterproof Humidity Monitoring via phone
http://s.aliexpress.com/A7RbmIBn
(from AliExpress Android)
pavlovip
- напреднал
Здравейте. Имам камина Алба 18 от скоро. Когато я запаля тръгва да разпалва, гори, достига зададените температури и се изключва и повече не тръгва докато не я рестартирам. Това дали се дължи на някаква грешка в настройките или нещо аз не правя както трябва? Иначе нищо не е променяно по фабричните параметри и по стойностите които са зададени първоначално от фирмата която ми я инсталира. Посъветваха ме щом пламъчето до бутона on/off мига да не я пипам, тя ще запали сама, но вече близо 8 часа я чакам и не тръгва. Ако някои има идея какво става ще съм радостен да я сподели.
startx
- специалист
k0st4din написа:за да получиш програмата трябва да си закупиш кабела , а за да го закупиш трябва да вземеш бройка контролери. Т.е няма как да я получиш програмата.... а и със нея ням да направиш нещо по различно от това през сервизното меню ...estzvetanov написа:Извинявай много, но или аз съм много кьорав или просто си ми пуснал линк. Със сигурност е едно от двете. На линка за програмата съм изцъкал по цяла страница, но никъде не позволява да се свали.k0st4din написа:Здравейте,Пробвай тук
"Боже, колко много написани неща, Боже и всичко толкова полезно" - това е сериозно.
Аз бих искал да попитам някъде в по задните страници се споменава за компютърния софтуер за настройка, но само се споменава.
Питането ми е откъде бих могъл да си го сваля? Ако може за някакво съдействие от ваша страна.
Поради две причини: Тези, които я инсталираха - много явно се личеше че не си разбират от работата.
Втората е че са ми заключили менюто с по финните настройки, а определено с толкова добре описани неща с кое как да се оправим, не смятам да се занимавам с хора които не са компетентни.
Както казваше един потребител - Да му дам 50-80 лв. и не е сигурно, че всичко ще бъде наред.![]()
Най-добре би било ако някой го има, ако не го затруднява да го прикачи и да можем да го свалим.
Поразрових се и се оказа, че всъщност софтуера е FUMIS PC PRO, но където и да успях да го намеря поне в гуугъл ми казва, че файла не може да бъде намерен.
Благодаря ви предварително
Поздрави
http://www.fumis.si/en/about-fumis/acce ... mis-pc-pro и кабела
http://www.fumis.si/en/about-fumis/opti ... ucom-fumis
Аз затова помолих ако някой я има, нека я качи да можем и ние да се възползваме. В противен случай, тези от Fumis, са олигофрени. Щото разбирате ли уважаеми потребители, можете да си свалите програмата от еди къде си, ма нея я няма там.
Благодаря ти
Поздрави
startx
- специалист
estzvetanov написа:че какво му е на bboila ? и защо всички тичате да купувате ефтиното ? bboila с гаранция и цената му е добра , salus също стават и се подържа гаранция в бг , на мен ми се е случвало при доставка безжичния термо датчик да не бачка при закупуване от али? кои ще ти го подмени ?nokoniko написа:Вижте какво открих, дано свърши работа на някойgnt69 написа: Лесно купуваш правиш това и си ти.С това - https://www.aliexpress.com/item/SONOFF- ... LevelAB=4- е най-евтино, но можеш само включваш и изключваш камината.
ITEAD Sonoff TH10 WiFi Wireless Smart Home automation Smart Switch Controller And Waterproof Humidity Monitoring via phone
http://s.aliexpress.com/A7RbmIBn
(from AliExpress Android)
startx
- специалист
pavlovip написа:Здравейте. Имам камина Алба 18 от скоро. Когато я запаля тръгва да разпалва, гори, достига зададените температури и се изключва и повече не тръгва докато не я рестартирам. Това дали се дължи на някаква грешка в настройките или нещо аз не правя както трябва? Иначе нищо не е променяно по фабричните параметри и по стойностите които са зададени първоначално от фирмата която ми я инсталира. Посъветваха ме щом пламъчето до бутона on/off мига да не я пипам, тя ще запали сама, но вече близо 8 часа я чакам и не тръгва. Ако някои има идея какво става ще съм радостен да я сподели.Виш на колко ти е стайния термостат C10 и C20 ( температура на водата) ... ако я караш по вода вдигни c10 на 51 градуса за да работи по вода ...
pavlovip
- напреднал
startx написа:Ами температурата на водата е зададена на 55 гр. а стайната е зададена 26 гр. Преди час се включи сама, но мене ме притеснява това че не мога да разбера на колко градуса се изключва и на колко се включва и коя температура е с приоритет. Кои са параметрите за минимална температура на водата и на въздуха по които да се включва?pavlovip написа:Здравейте. Имам камина Алба 18 от скоро. Когато я запаля тръгва да разпалва, гори, достига зададените температури и се изключва и повече не тръгва докато не я рестартирам. Това дали се дължи на някаква грешка в настройките или нещо аз не правя както трябва? Иначе нищо не е променяно по фабричните параметри и по стойностите които са зададени първоначално от фирмата която ми я инсталира. Посъветваха ме щом пламъчето до бутона on/off мига да не я пипам, тя ще запали сама, но вече близо 8 часа я чакам и не тръгва. Ако някои има идея какво става ще съм радостен да я сподели.Виш на колко ти е стайния термостат C10 и C20 ( температура на водата) ... ако я караш по вода вдигни c10 на 51 градуса за да работи по вода ...
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература