Не усетих кой знае какав разлика. Просто запона вместо като струг да работи като малко шмергелче. Друго не съм усетил.
Помпата обезвъдушава ли се?
Само тя. За системата е ясно.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2296 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
lxndr написа:При мен пък случая е следния,че задавам 60 гр на вода ,а камината не вдига повече от 53 гр .на автоматичен режим .Според мен това не е най добрия и икономичен режим, при зададена температура 60гр тя да работи на 53.
При положение ,че съм със същи пелети,не помня и да съм бутал нещо
При мен държи 3/4гр разлика на долу спрямо зададената и работи само на 3 4 и 5 мощност. Затова си мисля,че разхода ми е голям. И немогат да си го обясня. Режим модулация определено е по икономичния. Въпроса е как е по-добре да се стига до модулация с повече гас или с помалко
grants
- специалист
Аз я карах точно така основно работеше на 2 и 3та степен и даваше приличен разход
В това управление степените са просто формалност, защото можеш да си ги настройваш както поискаш. Многократно е коментирано, че когато работи в модулация камината не се самопочиства.
За разхода мога да кажа, че така както работеше при мен основно на 2 и 3та степен разхода беше по-нискът отколкото да гоня зададената Т на водата, после да влиза в модулация и т.н. ама всеки си я настройва според неговото жилище де
Забравих да споделя, че моята помпа не съм я чул до сега че се включва да работи, може би първоначалното включване се чува но като развърти водата в първите 10-20сек шума изчезва.
За разхода мога да кажа, че така както работеше при мен основно на 2 и 3та степен разхода беше по-нискът отколкото да гоня зададената Т на водата, после да влиза в модулация и т.н. ама всеки си я настройва според неговото жилище де
Забравих да споделя, че моята помпа не съм я чул до сега че се включва да работи, може би първоначалното включване се чува но като развърти водата в първите 10-20сек шума изчезва.
startx
- специалист
grants написа:Аз я карах точно така основно работеше на 2 и 3та степен и даваше приличен разходВ това управление степените са просто формалност, защото можеш да си ги настройваш както поискаш. Многократно е коментирано, че когато работи в модулация камината не се самопочиства.
Нисък разход на неизолирано жилище се постига с термоглави аз моята не и давам да модулира ако влезне някога в модулация съм и завишил стойноста да гасне ... след като огасне камината ми седи без да се пали от 50мин до час ... имам 20 глидера бойлер и подово ... ( като радиаторите ми са с термоглави ) за да охлаждат водата преди да влезне връщащата се вода в пода... ( също спират потока към радиатора и пода при достигане на темп. която съм задал на термоглавите) разхода ми е около 15 кг за 25-7 часа ... Температура на водата 47 градуса. хистерезис 2 нагоре и 4 надолу ...
geniya
- специалист
Има ли смисъл да се монтират турболатори в димогарните тръби, или ще почне да се появява конденз поради по-ниска температура на изходящите газове?Някой знае ли размерите на турболаторите да ги направя и да разглобя да ги монтирам, без да студуват родителите ми.
П.П.Баси, никой ли не знае???
geniya написа:Има ли смисъл да се монтират турболатори в димогарните тръби, или ще почне да се появява конденз поради по-ниска температура на изходящите газове?Някой знае ли размерите на турболаторите да ги направя и да разглобя да ги монтирам, без да студуват родителите ми.Някой пробвал ли е да гори слънчогледови пелети. Аз от 5 дни смесвам 2 към 1 хубави пелети със слънчогледови пелети. Наблюдения до сега: повече шлака и по високи обороти на вентилатора съответно по-висока температура в кумина. Ако някой има опит нека сподели
geniya
- специалист
Svezar написа:Ако се гори слънчоглед в камина резултата ще е като в онази приказка- "Тъкмо научих магарето да не яде, и то взе че умря"Какво означава, "взе че умря"?
НЕ, няма да умре, но пелети различни от чисто дървесни НЕ СТАВАТ ЗА ПЕЛЕТНА КАМИНА, ако ще да е от 10000лв.!!!!
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература